Lightning port helyett USB C-t kapnak az iOS készülékek; ezeket várhatjuk márciusban az Apple-től – mi történt a héten?

HusztiD 2020.02.08. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 1 338

Hamar elrepült ez a hét is, mi pedig szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és történéseit.

applewqingdao

Az EU új szabályozásai miatt kénytelen megválni a Lightning porttól az Apple

Egy évtizeddel ezelőtt merült fel javaslatszinten az EU-ban, hogy egy közös csatlakozót vezessenek be. Nem olyan régen ismételten arról számoltunk be, hogy szóba került a szabályozás, most pedig arról számolt be a Reuters, hogy ennek bevezetése hamarosan megtörténik.

Apple-charger

Bővebben itt.

Milyen új termékeket várhatunk az Apple-től a márciusi médiaeseményen?

Mondhatjuk, hogy még kissé korai erről beszélni, de az elmúlt hetek folyamán már voltak pletykák, melyek azt állították, hogy érkezik egy-két új termék március folyamán. Nem idegen az Apple-től, hogy kora tavasszal rendezzen egy médiaeseményt, ugyanis szinte minden második évben sor kerül rá, ahol néha régóta várt, érdekes produktumokat is bemutatnak. Most pedig összeszedtük, hogy mire számíthatunk.

March-Event

Bővebben itt.

Heteket csúszhat az iPhone SE 2 a koronavírus miatt

Pont a napokban számoltunk be arról, hogy az Apple megnövelte az iPhone 11 modelljeire a berendelést a koronavírus miatt. Ezúttal viszont a Bloomberg osztott meg új információt arról, hogy bizony a második generációs iPhone SE-re, avagy az iPhone 9-re is nagy kihatással lehet a járvány.

iPhone-9-video-renders

Bővebben itt.

Minden gyártót túlszárnyalt a Q4-es eladásaival az Apple

Az Apple az elmúlt napok folyamán ejtette meg aktuális pénzügyi konferenciáját, melyből megtudhattuk, hogy soha nem teljesítettek eddig ilyen jól. Most, hogy kiadták a számokat, a Strategy Analytics csapata számolgatni kezdett, s a kalkulációik alapján a kaliforniai vállalat volt a 2019-es év utolsó negyedévének top gyártója.

iphone11proguide-800x600

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében megérkezett az újratervezett Apple Maps, melynek egyelőre csak az amerikai felhasználók örülhetnek, illetve szó esett arról is, hogy a következő napokra bezárja az összes kínai Apple Store-t az Apple. Végül pedig azt is láthattuk, hogy mennyire látványosan tervezhetik újra az iMac szériát.

bmw-digital-key

A hét második felében megtudhattuk, hogy Q4-ben az Apple volt a top gyártó, melyre korábban még nem volt példa, majd egy remek iPhone 12 koncepcióvideót is láthattunk. Végül pedig megérkezett az iOS 13.4 első bétája, melyben bemutatkozott az új és nagyon hasznos funkció, a CarKey keretrendszer.

Ezek voltak a 2020-as év hatodik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!