Az EU új szabályozásai miatt kénytelen megválni a Lightning porttól az Apple

HusztiD 2020.02.03. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 2 251

Apple-charger

Egy évtizeddel ezelőtt merült fel javaslatszinten az EU-ban, hogy egy közös csatlakozót vezessenek be. Nem olyan régen ismételten arról számoltunk be, hogy szóba került a szabályozás, most pedig arról számolt be a Reuters, hogy ennek bevezetése hamarosan megtörténik.

Brüsszelben az elmúlt napokban az Európai Parlamentben szavazták meg a döntéshozók 582 igen és 40 nem arányban, hogy bevezetésre kerüljön a közös szabvány. A Parlament felhívta az Európai Bizottság figyelmét, hogy a szabályozást idén júliusig készítsék elő. Arról egyelőre nincs szó, hogy ténylegesen is ekkortól kell-e a gyártóknak ennek megfelelően eljárniuk, de mire eljön július, addigra úgyis okosabbak leszünk.

Tudjuk jól, hogy az Apple immáron 8 éve használja iOS készülékeiben a Lightning portot, s ezt követően úgy néz ki, hogy az USB C-re fognak átállni. Egyébként pont az elmúlt napok alkalmával nyilatkozott az Apple is az ügyben, hogy egy ilyen szabályozás bevezetésével több ezer tonna hulladék keletkezik. Nos, az EU is pont ezt állítja, hogy ha nem szűkítenek egy szabványra, akkor ott is több ezer e-hulladék keletkezik éves szinten…

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket a téma kapcsán. Szerintetek jó döntés született, hogy egy közös csatlakozó használatára kötelezik a gyártókat és vele együtt a felhasználókat?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Petrovszki Péter - 2020.02.03. 15:55

    A kötelező minimális eu nyugdíj, minden országban hsználható tb/ID/adó kártya, biztosítási rendszer, oktatási rendszer átjárhatósága, szabadalmi és innovációs csatornák egységesítése, űrkutatási kiadások egységesítése, fegyverkezés egységesítése, egységes határvédelem túl nagy falat annak a 700 pipogya majomnak!

    Hát dagadjon a mellük, most nagyon odatették magukak.! pfff

  2. Ildikó - 2020.02.08. 21:29

    Igazából nem vagyok egy Apple hívô, inkább mindenevô. Imádom az Almás cuccokat és a kis Droidokat is. De!
    Micro USB-s csatlakozót láttam már szétmenni és C tipusú (márkás) adatkábelt csatlakozóban eltöni. Mondjuk majdnem minden egyéb technikai kütyü a családban micro USB-s…
    Lightning kábelt mindig vinni kell magammal bárhová megyek, szívás, de eddig hibátlanul mûködött mindig.
    Az iPad pro-n egyébként “C” foglalat van, gondolom nem nagy kunszt áttérniük…

Szólj hozzá Te is!