Egy közös szabvány használatára kötelezheti az EU az okostelefon-gyártókat

HusztiD 2020.01.14. 15:55 Egyéb 1 db 670

Lightning-iPhone-7

Ameddig az Apple nagy előszeretettel használja saját Lightning portját, addig az összes többi gyártó az USB-re tette le voksát. Mindez megváltozhat a jövőben az EU törvényjavaslatának köszönhetően, hiszen az sem elképzelhetetlen, hogy arra kötelezik az almásokat, hogy vegyenek könnyes búcsút az immáron jó pár éve használt Lightning szabványtól.

Az egész folyamat még anno 2009-ig gyökerezik vissza, ugyanis az Európai Bizottságnak már ekkor szemet szúrt, hogy egy új eljárás bevezetésével éves szinten nagyjából 51 ezer tonnával kevesebb hulladék keletkezne az eldobott kábeleknek köszönhetően. Ekkor javaslatszinten felmerült, hogy az Apple, és vele együtt 13 másik vállalat dolgozzon ki egy közös csatlakozót, amivel alaposan megkönnyítik a dolgokat. Lényegében az almások ekkor álmodták meg a 30 pin-es csatlakozó helyett a Lightning csatit.

Hogy ezúttal elfogadják-e az új javaslatot, vagy még hezitálnak rajta, az még a jövő titka. Egyelőre konkrétabb információt nem tudni, de ha az EU megmakacsolja magát, akkor simán elképzelhető, hogy hamarosan ráveszik az Apple-t, hogy USB C-re cseréljen, különben nem fogják engedélyezni, hogy EU szinten piacra kerülhessenek újabb iPhone modellek. Korábban egyébként az almások is kiálltak a Lightning csati mellett, hiszen immáron több, mint egymilliárd olyan készülék van a piacon, mely ezt a csatlakozót használja.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Peti - 2020.01.14. 20:57

    Már épp ideje lenne, hogy átálljanak az USB C re.

Szólj hozzá Te is!