Jailbreak által tennék biztonságosabbá az iPhone-t; ekkor érkezik az iPhone XI – mi történt a héten?

HusztiD 2019.08.10. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 151

Eltelt egy újabb hét, s az elmúlt napokban sem volt okunk unatkozni, így összeszedtük a legfontosabb híreket.

apple-park-solar

Jailbreak által tenné még biztonságosabbá iOS eszközeit az Apple

Akik évek óta használják az Apple telefonjait, azok tudhatják, hogy korábban, talán leginkább a kezdeti időkben, nagy móka volt, ha valaki jealbreak-elte saját telefonját, ugyanis általa számos olyan funkció engedélyezhető volt, melyet az almások letiltottak. Nos, most úgy néz ki, hogy pont az Apple teheti ennek köszönhetően biztonságossá a rendszereit.

iphone-xs-gold

Bővebben itt.

Szabadalom alapján a jövőbeli MacBook-ok is Face ID-t kaphatnak

Megszokhattuk már, hogy az Apple folyamatosan védet le különféle szabadalmakat. Sajnos sokszor csak a levédetésig jutnak el az almások, ugyanis több eset volt rá, mikor ígéretesnek ígérkező megoldásokat védettek le, de sajnos nem alkalmazták. Reméljük, hogy a mostani pont nem ebbe a kategóriába tartozik.

Face-ID-on-Macs

Bővebben itt.

2021-ben érkezhetnek a Face ID-vel és kijelzőbe ágyazott Touch ID-vel szerelt iPhone modellek

Az utóbbi hetekben nem egyszer felmerült, hogy az Apple hamarosan visszahozhatja a jó öreg Touch ID-t. Az eddigi pletykák alapján az Apple egyenesen a kijelzőbe építené az ujjlenyomat olvasó szenzort, s ezzel együtt elköszönhetnénk a két évvel ezelőtt bevezetett Face ID-től.

touch-id-screen

Bővebben itt.

Az sem zavarná a felhasználókat, ha fizetős lenne a FaceTime, YouTube, vagy a Facebook

A McGuffin csapata egy nagyon érdekes felmérést készített, melyben összesen kétezer ember vett részt. Voltaképp arra keresték a választ, hogy az ismertebb alkalmazások, szolgáltatások közül fizetnének-e a felhasználók, ha már nem lenne belőlük ingyenes változat.

subscription-apps

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy az Intel Ice Lake chipjei bizonyos szempontból jelentős sebességnövekedést hoznak, majd megtudtuk, hogy immáron 108 millió fizető előfizetővel büszkélkedhet a Spotify. Immáron 1,5 milliárd Apple eszköz van aktív használatban, s Tim kijelentette, hogy továbbra is szeretnék Amerikában folytatni a Mac Pro gyártását.

apple-card-how-to

A hét második felében Ming-Chi Kuo számolt be, hogy szerinte az Apple benyeli az adót, így nem emel árat, ami után hangulatos videókról kaphattunk újabb információkat az Apple Card-ról. Végezetül felmerült, hogy Apple Pencil támogatást kap az iPhone XI, ami ha minden jól megy, akkor szeptember 20-án érkezik meg.

Ezek voltak a 2019-es év harminckettedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!