Jelentős sebességnövekedést ígér az Intel Ice Lake a videósok számára

HusztiD 2019.08.05. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 85

Ice-Lake-chips

Az Intel a napokban mutatta be a 10. generációs Core i processzorait, az Ice lake chipeket. Az Apple-t illetően valószínűleg csak a következő évi Mac-ek kapják meg az Intel újdonságát, amely bizonyos szempontból viszonylag hatalmas előrelépést jelent majd a videósok számára.

A MacWorld-től Jason Cross betekintést kapott az Ice Lake processzorokat illetően. Átlagosan 18 százalékkal lesznek gyorsabbak a 10. generációs processzorok a jelenlegieknél. Jason felhívta a figyelmet, hogy ez azonban ez nem teljesen lesz igaz, mivel az Intel kicsit vissza vesz az órajeleken, így ugyanabban a kategóriában nem ugyanazokat a teljesítményeket kapjuk – mondjuk ezek majd úgyis kibuknak a valós, hétköznapi megmérettetéseken.

Ami érdekes, hogy az előzetes Geekbench tesztek alapján az új processzorok egymagos teljesítményben átlagosan 10, míg többmagosban 20 százalékos teljesítménynövekedést ígérnek. Ez egyelőre nem tűnik soknak, de felhívták a figyelmet, hogy az Ice Lake chipeknél a titkosítás, videó tömörítés és a gépi tanulás fog a leginkább kiemelkedni, hiszen ezeknél akár 30 százalékkal jobb teljesítményt tapasztalhatunk.

Az Ice Lake processzorok előreláthatóan az idei év végén fognak megjelenni. Ebből kifolyólag az Apple gépeiben csak a következő évi modellek fogják azokat megkapni. Hogy a valóságban pedig milyen sebességkülönbségek lesznek, azt csak ezután fogjuk megtudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!