Bizonyos szempontból csökkent a MacBook Air és a Mac Mini árszabása

HusztiD 2019.03.21. 17:55 Mac 0 db 497

air2018

A napokban adott egy érdekes interjút Tim Cook, melyben elmondta, hogy szeretnék csökkenteni a MacBook Air modellek árát. Mint tudjuk, a hét folyamán számos új Apple termék frissült, hiszen kaptunk új iPad-etket, majd iMac-eket, azonban a szemfülesek észrevették, hogy bizonyos szempontból az almások csökkentették a MacBook Air és a Mac Mini árszabását.

Igazából akkor mondhatjuk, hogy csökkentek az árszabások, ha kimaxoljuk az SSD-k méretét az új masinákban. Ha a MacBook Air-ről beszélünk, akkor ott a 1,5 TB-os SSD árából 100 dollárt faragott le az Apple, míg a Mac Mini esetében a 2 TB-os opciónál 200 dollárt spórolhatunk meg. Ha forintosítani szeretnénk az árakat, akkor ez nagyjából 35 és 70 ezer forintnak felel meg áfástól, mindenestől.

Nem tudni, hogy erre gondolt-e múltkor Tim Cook, mikor azt mondta, hogy szeretnének egy olcsóbb MacBook Air-t. Lehetséges hogy erre gondolt, de mi azért inkább szerettük volna, ha az alapmodellek árai csökkennek 100 dollárral, nem pedig azon notebookok ára, ahol a maximális háttértárat kérjük.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!