Komoly pénzbírságokat vonhat maga után az Apple Watch 4 új funkciója

HusztiD 2018.10.02. 13:55 Apple Watch 1 db 887

Apple-Watch-fall-detection-feature-780x424

Mint azt tudjuk, számos újdonsággal érkezett meg a negyedik generációs Apple Watch. Az új okosórában fejlettebb szenzorok kaptak helyet, így az óra azt is tudni fogja, hogy mikor esünk el. Amennyiben azt tapasztalja, hogy elcsúsztunk, elestünk, vagy éppen megbotlottunk, akkor a készülék egy percen belül értesíti a segélyhívót, s elküldi számukra a lokációnkat.

Nagyon jól hangzik, s biztos lesznek olyan esetek, ahol életmentő lesz eme újdonság, azonban mi lesz akkor, ha elfelejtjük kinyomni az értesítőt, s az óra értesíti a segélyhívót? A Davisben lévő Kaliforniai Egyetem egyik jogi professzora, Elizabeth Joh úgy hiszi, hogy komoly következményekkel jár, ha valaki bliccelni fog. Az óra értesíteni fogja a hatóságokat, hogy bajban vagyunk, s ha mi azt időben nem nyomjuk ki, akkor lehet, hogy a kiérkező rendőrök és/vagy mentősök ránk rontják az ajtót mindenféle engedély nélkül. Ha kiderül, hogy alaptalan volt az értesítés és semmi bajunk nincs, akkor komoly pénzbírságra számíthatnak a felhasználók a téves kiszállásért.

Érdemes megjegyezni, hogy ezen funkciója az órának teljesen kikapcsolható. 65 év alattiaknál engedélyezni kell a beállításokon belül, míg aki ezen kor fölött van, annál automatikusan aktiválja a funkciót az okosóra. Hogy a valóságban mik lesznek a valós életbeli tapasztalatok, arra csak az elkövetkezendő hónapok folyamán derülhet fény.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Antimilan - 2018.10.02. 21:57

    Hungarisztánban örülhetünk ha egyáltalán foglalkozik az óra segélyhívással valaki, nemhogy rám törne.
    Pláne büntetés! Lószart

Szólj hozzá Te is!