Így mentett meg egy újabb életet az Apple Watch segélyhívó funkciója

HusztiD 2019.07.23. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 341

maxresdefault-3

Folyamatosan olvashatunk különféle híreket arról, hogy miképp ment meg egy-egy életet az Apple okosórája. Mióta az almások tavaly bemutatták a negyedik generációs készüléket, azóta folyamatosan előjön, hogy mennyire nagyszerű az EKG mérési képessége. Ezúttal viszont az egyik alapvető funkcióé, a segélyhívásé az érdem.

A WBMM beszámolója alapján egy Chicago-i férfi, Phillip Esho éppen a Michigan-tavon jet-skizett, majd megállt egy pillanatra, hogy a telefonjával remek képeket lőjön Chicago-ról. Főhősünk sajnos nem tudott sok képet csinálni, ugyanis annyira magas hullámokkal találkozott szembe, ami egyből felborította őt a járművével együtt, s a telefon pedig a tó mélyére süllyedt.

Phillipen volt egy mentőmellény, megpróbált a nagy hullámok között fennmaradni a vízen, de nehéz dolga volt. Próbált jelezni a távolabb lévő hajók számára, de annyira messze volt, hogy nem igazán látszott, s nem is hallotta senki. Főhősünkön szerencsére volt egy Apple Watch, s úgy gondolta, hogy megpróbál segítséget hívni. Ugyan semmit nem hallott, így azt sem tudta, hogy sikerült-e végül elérnie a segélyhívót, így többször elismételte segélyhívását, mire egy mentőhelikopter ment érte.

Nem mindennapi történet a mostani, de az alábbi példa remekül prezentálja, hogy voltaképp miért is jó, ha az embernek van egy LTE képes okosórája. Phillipnek szerencséje volt, s elmondta, hogy nem tudta mi lett volna akkor, ha nincs rajta a szeretett okosórája. Igaz a telefonjára már hideg vizet ihat, de a lényeg, hogy időben sikerült megmenekülnie.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Leeder - 2019.07.23. 11:00

    Milyen szép is lenne, ha nálunk is elérhetővé válna az LTE-s változat :)

  2. Faramir - 2019.07.23. 12:40

    Egyszer talán…Én is várom, akkor veszek én is Watch-ot.

Szólj hozzá Te is!