Nagyot fejlődhet a jövőbeli iPhone modellek telefotó lencséje

HusztiD 2020.12.03. 12:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 1 db 402

iphone-12-pro-video-colors

Az Apple az utóbbi években a háromszenzoros kamerakialakításra gyúrt rá, melyek között egy telefotó, egy széles és egy ultraszéles lencsét találhatunk meg. Ezek közül a telefotó az, amely kétszeres optikai zoom-mal rendelkezik, azonban az a hír járja, hogy hamarosan tízszeresre növelik a mértékét.

A DigiTimes arról számolt be, hogy az Apple a Samsung-gal karöltve dolgozik azon, hogy továbbfejlessze a telefotó szenzort. Mint tudjuk, a riválisoknál nem egy olyan modell van, ahol a telefotó több, mint kétszeres optikai nagyítást kínál, amiből az almások sem szeretnének kimaradni. Elviekben ennek kapcsán kötött új megállapodást a két gyártó, hogy a 2022-es iPhone modelleknél egy jobb telefotó lencsét mutathassanak be.

Egy új eljárást használnak majd az almások, így elviekben nem lesz nagyobb maga a szenzor sem. Illetve érdemes arról is szót ejteni, hogy pár hónappal ezelőtt Ming-Chi Kuónak is voltak ehhez hasonló értesülései, mikor is azt állította, hogy az Apple egy új periszkóp lencsét fog bemutatni a 2022-ben érkező új modelleknél.

Mivel a mostani információkat egy megkérdőjelezhető forrás hozta le, így nem érdemes készpénznek venni. Az, ha sikerül az almásoknak valóban alkalmazniuk egy tízszeres optikai zoom-ot, az csak jó lesz, de jelenleg úgy tűnik, hogy erre közel két évet kell még várnunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Szemes Gábor - 2020.12.05. 12:02

    Nem elég fejlett már a telefonok optikája ?
    Kicsit úgy érzem ,mint ha elfogyott volna a pénz vagy a fantázia.
    Az egyre dráguló hardverekben ,szeretnénk inkább új funkciókat látni.
    Mint pl holografikus AI kiterjesztés,törhetetlen hátlap és kijelző,le nem
    merülő energia cella.

Szólj hozzá Te is!