Börtön is járhat egy eltitkolt jelkódért; már kaphatóak az iPhone 8 tokok – mi történt a héten?

HusztiD 2017.06.24. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 418

Egy újabb mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, amikor megannyi érdekes hírünk volt. Most pedig szokás szerint összeszedtük a legjobbakat közülük.

imac-pro-back

Több pletyka szivárog ki az Apple-től, mint magából az ellátási láncból

Az Outline beszámolója szerint az Apple főhadiszállásán nem olyan rég volt egy belső prezentáció a szivárogtatásokról, ami eléggé nagy kalamajkát okoz a vállalat számára. A jövőben az almások szeretnének véget vetni a szivárogtatásoknak, ugyanis eléggé kellemetlenül érinti őket, hogy hónapokkal a megjelenés előtt kiszivárognak bizonyos dolgok, amelyek révén az eljut a konkurenseikhez és a médiához.

apple-security

Bővebben itt.

Piszok gyorsak az új, 2017-es iMac modellek

A hónap elején az Apple bemutatta, majd nem sokkal később már piacra dobta a 2017-es iMac modelleket. Az új masinák már a hetedik generációs Kaby Lake processzorral és új AMD Radeon Pro grafikus kártyákkal vannak felvértezve, így minden adott ahhoz, hogy egy valóban jó gép legyen az idei iMac line-up.

27inch5kimac

Bővebben itt.

Ennyire szárnyalt az Apple az iPhone első 10 éve alatt

Lassan kereken tíz éve lesz annak, hogy az Apple piacra dobta a legelső iPhone-t, amit original iPhone-ként vagy iPhone 2G-ként említünk a mai napig. Az azóta eltelt időszakban az Apple évente dobta piacra az aktuális telefonjait, melyek mindig egyre nagyobb sikereket értek el, hiszen folyamatosan döntötték meg saját eladási rekordjaikat.

iphones

Bővebben itt.

Microsoft szerint az Apple lemásolta a Surface Prót

A hónap elején az Apple bemutatta az új iPad Pro családot, melynek berkein belül végre-valahára lehullt a lepel a 10,5 colos tabletről. Az előzetes beszámolók alapján igencsak jól sikerült az almások új készüléke, hiszen az iOS 11-nek köszönhetően ősztől több hasznos funkció lesz rajta elérhető. Ugyanakkor az iPad sokoldalúságát erősíti az Apple Pencil, Smart Connector, sztereó hangszórók és az új ProMotion kijelző.

ipad-pro-deal

Bővebben itt.

Bizonyos esetekben börtön jár, ha eltitkolod a jelkódodat

Ha visszaemlékeztek másfél évvel ezelőtt, a San Bernardino-i terrortámadásra, akkor tudhatjátok, hogy az Apple-nek igencsak meggyűlt a baja a hatóságokkal, ugyanis nem voltak hajlandóak feltörni egy iPhone 5c-t, amelyet az egyik elkövető használt. Azóta is nagy port kavar egy-egy eset, ahol egy olyan telefonhoz jutnak hozzá a hatóságiak, melyet nem képesek feltörni.

passcode

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében megtudhattuk, hogy még mindig szárnyalnak az iPhone 7 eladások, majd kiderült, hogy az iOS 11-ben már a kamera is képes felismerni a QR kódokat. Kaptunk egy újabb pletykát az iPhone 8-ról, mely szerint csak októbertől kerül piacra, majd beszámoltunk, hogy az EU tiltaná az olyan készülékeket, melyek nem használnak titkosítást. Nem utolsó sorban pedig egy iPhone 8 ‘dummy’-ról is láthattunk videót.

apple-store-chicago-river1

A hét második részében az Apple kiadta a legújabb szoftvereiknek a második bétáját, majd megtudtuk, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elkövetkezendő évek folyamán a különféle AR és VR kiegészítők. Végül beszámoltunk, hogy bizonyos gyártók már iPhone 8 tokokat árulnak, valamint láthattuk, hogy úgy néz ki a jelenleg még építés alatt álló chicagói Apple Store, mint egy hatalmas MacBook Air.

Ezek voltak a huszonötödik hét legérdekesebb történései. Mivel ezen a héten adta ki újabb bétáit az Apple, így jövő héten nem biztos, hogy érkeznek újabbak, de ezt leszámítva lesznek még újdonságok és egyéb érdekes szóbeszédek az iPhone 8-ról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!