Több pletyka szivárog ki az Apple-től, mint magából az ellátási láncból

HusztiD 2017.06.21. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 265

apple-security

Az Outline beszámolója szerint az Apple főhadiszállásán nem olyan rég volt egy belső prezentáció a szivárogtatásokról, ami eléggé nagy kalamajkát okoz a vállalat számára. A jövőben az almások szeretnének véget vetni a szivárogtatásoknak, ugyanis eléggé kellemetlenül érinti őket, hogy hónapokkal a megjelenés előtt kiszivárognak bizonyos dolgok, amelyek révén az eljut a konkurenseikhez és a médiához.

A prezentáción több ismertebb biztonsági szakember is részt vett, mint David Rice, Lee Freedman vagy Jenny Hubert. Mint kiderült, az Tim számára egyre kellemetlenebb a dolog, hogy évről évre folyamatosan szivárognak ki infók a következő termékeikről. Ennek szeretnének véget venni, ugyanis sem az Apple egyáltalán nem kívánja tovább tolerálni ezeket a dolgokat.

A beszámolóból lényegében kiderült, hogy ma már több infó szivárog ki az Apple alkalmazottaitól, mint magából az ellátási láncból. Az almások folyamatosan szigorítanak az ellátási láncban lezajló folyamataikon, így egyre kevesebb információ szivárog ki innen. Azonban mégis nagy problémát jelent a belső szellőztetés, hiszen az nagyobb visszhangot kelt.

Például az Apple Campuson belül volt egy kolléga, aki 3 éven át szivárogtatott ki különféle infókat az aktuális iPhone modellekről. Utána volt még olyan, aki az Apple online store részlegen dolgozott és szintén szivárogtatott. Őt például két év után fogták el. A legutóbbi fő szivárogtató pedig az iTunes részlegnél dolgozott 6 évig, míg végül kinyomozták, hogy miket művelt.

További érdekes infó, hogy az Apple 2014 folyamán 387, 2015-ben pedig 57, míg tavaly csak 4 darab lopott alkatrész/készülék került vissza. Nem csoda, hiszen néhány esetben az Apple csap le ezekre a fekete piacon lévő ajánlatokra pont azért, hogy megelőzzék a szivárogtatásokat. Például 2013-ban az iPhone 5c megjelenése előtt az almások 19 ezer dollár értékben vásároltak iPhone 5c prototípusokat pont azért, hogy ne idegen kezekbe kerüljenek a szóban forgó prototípusok.

A prezentációból látszik, hogy igen érzékenyen érinti az Apple-t az alábbi téma. Természetesen a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságra, s első körben a belső szivárogtatóikat kell elkapniuk, hiszen azzal lényegesen minimalizálnák a megszellőztetett infókat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!