Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az AR és a VR

HusztiD 2017.06.22. 11:56 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 231

wwdc_2017_macos_high_sierra_vr_4

A június elején megrendezett WWDC 17 keynote-on nagyot robbantott az Apple, hiszen nem csak új szoftvereket és hardvereket lepleztek le, de bemutatták, hogy miként kívánnak beszállni az AR és VR világába. Az új iPad Pro és iOS 11 párosának, valamint az erősebb Mac hardvereknek köszönhetően egyenesen a nappalinkba vihetjük a virtuális és a kiterjesztett valóságot.

Ezúttal pedig a jól ismert IDC szakemberei álltak elő egy új felméréssel, melyben azt vizsgálták, hogy 2021 végére hány eladott VR és AR headset lesz a világon. Szakértők szerint egyértelműen látszik, hogy egyre nagyobb az emberek lelkesedése ezen virtuális valóságok felé, így az elkövetkezendő években akár megtízszereződhet az ezt támogató készülékek elterjedtsége.

Előző év végén összesen 162 ezer AR headsetet adtak el a különféle gyártók, ami 2021-re már 24,5 milliós számra növekedhet. A VR kiegészítőknél már kicsit másabbak az arányok, hiszen ott 2016-ban még csak 9,2 millió headsetet passzoltak el, ami négy év múlva 67,1 millióra gyarapodhat. Ha pedig ezeket összeadjuk, akkor összesítettben több, mint 90 millió AR és VR képes kiegészítőt jelent.

Érdemes lesz megnézni, hogy hova megy az Apple, hiszen a WWDC berkein belül eléggé ütőképes demókat láthattunk arról, hogy mire képesek. Mondjuk ez a fejlesztőkőn is múlik, hogy milyen alkalmazásokat dobnak piacra, de bízzunk benne, hogy igencsak ígéretes alkalmazásokra számíthatunk az elkövetkezendő évek folyamán.

Titeket mennyire érdekel az AR és VR téma? Terveztek valamilyen headset vagy egyéb kiegészítő beszerzését?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2017.06.23. 21:43

    Mégis mi volt az a nagy robbantás?
    Egy érted rendű piti primitív demó?

Szólj hozzá Te is!