Melbourne egyik látványosságát rombolnák egy Apple Store miatt

HusztiD 2016.11.21. 15:55 Apple 0 db 110

apple-store-federation-square-melbourne1

Az ausztrál The Age legújabb információi szerint az Apple hamarosan új üzletet nyithat Melbourne-ben. A hír érdekessége, hogy a városban lévő Szövetség téren kaphat helyen az új bolt, ahol jelenleg egy igen dizájnos fém szerkezetű építmény, a Yarra található (jobb oldalt a képen).

Elvileg az Apple már tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy megszerezze az épületet, majd lerombolja azt. Magáról a dizájnról egyelőre nem sokat tudunk, de itt is az almásoktól mostanában jól megszokott üveg kialakításos formatervet vinnék tovább. Mint várható volt, a város nem örül a hírnek, hogy az Apple lerombolná a Yarra-t, hiszen a LAB Architecture által megalkotott épület viszonylag nevezetes lett a városban. Nem mellesleg egy rakás szabadtéri programot szoktak itt megrendezni, melyet emberek százai, ha csak nem ezrei látogatnak, valamint pont ezt az épületet szokták kivetítésre is használni.

Ha az Apple megkapja az engedélyeket, akkor ez lesz a negyedik Apple Store Melbourne-ben. A jelenlegi három egy-egy bevásárlóközpontban található meg, így ez lesz az első, ami lényegében egy téren, a szabad ég alatt helyezkedik el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!