Gyönyörű iPhone 7 koncepcióképek; újabb botrány kibontakozóban; Tim és a Nike esete – mi történt a héten?

HusztiD 2016.07.10. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 901

A megszokottól minimálissal kevesebb hír volt erre a hétre, de ettől függetlenül volt pár igazán érdekes beszámoló. Szokás szerint összeszedtük ezek legjavát, hogy le ne maradjatok a lényeges dolgokról!

27902153242_390ba151d1_b

Meglehetősen rosszul teljesít Kínában az Apple

A Bloomberg közzétette a Counterpoint Research csapatának legújabb felmérését, amelyben a kínai piac eladásait boncolgatták. Sajnos a legújabb időszak sem volt valami fényes az Apple részére, ugyanis nem elég, hogy az előző negyedévben is csökkenést könyvelhettek el, úgy tűnik, hogy az ázsiai országban tovább folytatódik a tendencia.

tim-cook-china

Bővebben itt.

Nyomást gyakorol beszállítóira az Apple

A Digitimes azt állítja, hogy az Apple nyomást gyakorol a beszállítóira annak kapcsán, hogy csökkentsék az előállítási költségeket – természetesen mindezt annak érdekében, hogy számukra megmaradjon a magasabb árrés. Ez többek között olyan vállalatokat érint, mint a méltán híres Foxconn és Pegatron párosát, akiket leginkább az iPhone összeszerelése kapcsán emlegethetünk.

pegatron

Bővebben itt.

Új botrány kibontakozóban: az Apple válaszolt a Spotify félrevezető állításaira

Ha eddig azt hittétek volna, hogy az év elejei Apple vs FBI volt az eddigi legvitatottabb téma, akkor most új vizekre evezhetünk, hiszen ezúttal az Apple vs Spotify felhajtás vette kezdetét. Mint azt nagyon jól tudjuk, az elmúlt hét folyamán a Spotify nyíltan megtámadta a kaliforniai vállalatot, hiszen állításuk szerint versenyellenes hozzáállást mutatnak.

spotify

Bővebben itt.

Július végével lehúzza a rolót a Facebook Paper

Emlékeztek még a Facebook teljesen egyedi és egyben újragondolt közösségi alkalmazására, a Paper-re? Anno 2014 januárjában jelent meg a béta, melyet nagyon kevesek próbálhattak ki, majd egy hónappal később a nagyközönség számára egyaránt elérhetővé vált. Teltek a hetek, majd az indulást követő bő egy hónappal kiderült, hogy mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

facebook_paper

Bővebben itt.

Tim Cookot választották meg a Nike vezető független igazgatójának

Az Apple vezérigazgatója nem unatkozik, ugyanis nem csak az Apple-t vezeti főállásban, de a Nike-nál is szorgosan dolgozik immáron 11 éve. A hétvége folyamán a Nike hivatalosan bejelentette, hogy Tim Cookot választották meg vezető független igazgatónak.

screen-shot-2016-06-30-at-4-55-00-pm

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején kaptunk egy rakás szemkápráztató iPhone 7 koncepcióképet, ami után jött a hír, hogy háromféle verzióban érkezhet. Kicsivel később még az is felmerült, hogy a Tidal felvásárlásával erősödhet az Apple Music, ami után újabb koncepcióképeket kaptunk az OLED kijelzős Magic Keyboardról. Megkaptuk a legújabb bétákat, melyekről itt írtunk, valamint beszámoltunk, hogy ígéretes fájlmegosztó funkciót kapott a Skype.

screen-shot-2016-06-22-at-10-59-31-am

A hét második felében kiderült, hogy mi az iOS 10 egyik nagyon hasznos újdonsága, valamint ha már iOS 10, akkor itt egy remek videó, hogy milyen 50 új funkció van a beta 2-ben. A héten olvashattunk a Samsungról, hiszen hamarosan felszámolhatnak az LCD biznisszel,végezetül pedig Svájcban elrajtolt az Apple Pay, valamint összeszedtük, hogy hogyan kell megfelelő méretű iOS háttérképeket szerkeszteni.

Köszönjük a figyelmet, ezúttal ezek voltak a huszonhetedik hét legérdekesebb hírei. A következő hét folyamán valószínűleg nem kapunk béta újdonságokat, viszont ami esélyes, az nem más, mint az iOS 9.3.3-as rendszer végleges kiadása, hiszen ezen a héten már megkaptuk belőle az ötödik béta verziót, így feltehetően az elkövetkezendő napok folyamán az átlagfelhasználók számára egyaránt közzéteszik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!