Lassan teljesen felszámol az LCD biznisszel a Samsung

HusztiD 2016.07.07. 12:30 Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 207

13238-7849-applewatchsport-workout-l

A Samsung Display jelenleg a világ legnagyobb OLED panelek gyártója. A Korea Times legújabb beszámolója szerint az Apple riválisa hamarosan kilép az LCD kijelzők piacáról, hiszen egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak a már egy jó ideje piacon lévő OLED technológiára.

Ha minden igaz, akkor a koreai vállalat egy igazán kemény döntést hozott meg: kettéválasztották az OLED és LCD divíziót. Ezzel még nem lenne baj, hiszen értelemszerűen külön-külön készülnek a panelek, azonban a források szerint ezzel a stratégiával készül a Samu kiszállni az LCD üzletből. Természetesen továbbra is gyártják a paneleket, hiszen sok tabletnél és okostelefonnál még mindig ez a legoptimálisabb választás a gyártók szempontjából.

És miért lépnek ki az LCD gyártásból? A jelenlegi szóbeszédek alapján már nem annyira jövedelmező, mint amilyen ezelőtt volt. Mint tudjuk, a piac nagy része már átállt az OLED technológiára, ami sokkal jobb, mint elődje. Hogy pontosan mikor állítják le a gyártást, arról egyelőre nem szólnak a hírek, viszont feltehetően lassan fogják kivezetni a korábbi technológiát.

Ami pedig az Apple-t illeti, a pletykák zöme alapján csupán a jövőre érkező, 10 jubileum alkalmával mutatkoznak be az OELD panellel felvértezett készülékek. Természetesen ez még nagyon messze van, így mi azt mondjuk, hogy elsőnek az iPhone 7-et mutassa be az Apple, utána ráérünk az azt követő modellről pletykálni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.07.08. 11:54

    A Samu leállítja mert elavult technológia az LCD, az Apple meg erőlteti, mert ezen nagyobb a profit. SUX

  2. Rendes Milán - 2016.07.09. 01:03

    Utolsó.
    Azért lépnek ki,mert “nem annyira jövedelmező”.
    Azaz az OLED-en nagyobb a profitjuk,mint az LCD-n.szövegértés 0.

Szólj hozzá Te is!