A Spotify szerint versenyellenes, ahogyan az Apple viselkedik

HusztiD 2016.07.01. 10:23 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 441

apple-music

A Recode arról adott hírt legutóbb, hogy a Spotify szerint teljesen versenyellenes magatartást mutat az Apple azzal, amit csinál. Korunk legnagyobb streamszolgáltatójának nem ez az első felszólalása a témában, ugyanis az utóbbi hetek folyamán egyre többet hallatott magáról.

A vállalat ezúttal azt állítja, hogy az almások nem hagyják jóvá a Spotify app legújabb szoftverfrissítését. Az állítások alapján pont azért nem, mivel az almások sokkal inkább az Apple Music előfizetéseket erőltetik, így számukra teljesen kedvező, ha a saját szolgáltatásukra fizetnek elő az emberek, nem pedig a riváliséra.

Sőt, a hírek szerint a Spotify csapatának még az sem tetszik, hogy az Apple úgymond lehúzza a fejlesztőket. Mint az köztudott, minden App Store-ban megvásárolt alkalmazás avagy appon belül kiadások esetében az almásokat 15 százalék illeti meg, míg a maradék 85 marad a fejlesztők zsebében. A sértett fél szerint már ez is elég nyomós indok, amivel megmutatkozik az almások versenyellenes hozzáállása.

Apple-Music-vs-spotify-2

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy korábban 30 / 70 százalék volt az arány, azonban az utóbbi hónapok folyamán megváltoztatta politikáját az Apple, amivel sokkalta barátibb feltételeket biztosítanak a fejlesztőknek.

Úgy tűnik, hogy a Spotify csapata ilyen és ehhez hasonló lépésekkel szeretne minél nagyobb port verni. Ha már szóba került a két óriás, akkor tudni illik, hogy a Spotify-nak immáron 100 millió felhasználója van, azonban közülük csupán 30 milliónyian fizetnek ténylegesen elő a szolgáltatásokra, míg az Apple Music-nál összesen 15 milliónyian vannak, s közülük mindenki fizet a zenéért.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!