Könnyedén szervdonor válhat bárkiből az iOS 10 új funkciója által

HusztiD 2016.07.06. 14:55 iOS 4 hozzászólás 525

iOS-10-Health-Organ-Donor-teaser-silver-iPhone-screenshot-001

Mint azt nagyon jól tudjuk, az Apple az utóbbi évek folyamán egyre nagyobb hangsúlyt fektet az egészségre. iOS terén elég csak a Health alkalmazást megnézni, illetve a tavalyi év folyamán megjelent Apple Watch-ot egyaránt megemlíteni, hiszen számos olyan funkcióval bír, amellyel akár nyomon követhetjük az egészségügyi állapotunkat.

Tim Cook és csapata továbbra sem ül a babérjain, hiszen egy egészen új funkciót raktak az iOS 10-be: a már említett Health alkalmazáson belül bárkiből szervdonor válhat. Vagyis pontosabban ez akkor igaz, ha amerikai állampolgárok vagyunk. Egy rövid regisztrációt követően az iPhone felhasználók regisztrálásra kerülnek a nemzeti donor adatbázisba.

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy anno mikor Steve Jobst hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, akkor Tim Cook felajánlotta magát donornak, amit az egykori CEO nem fogadott el. Tim egy korábbi beszámolója alapján megtudhattuk, hogy ez volt az egyik olyan alkalom, mikor Steve kiabált vele, hiszen elmondta, hogy szó sem lehet arról, hogy ő felajánlja magát.

És nagyon úgy tűnik, hogy az ikonikus vezérigazgató halála nagy kihatással volt minderre. Természetesen ebből tanult maga a vállalat, így mint láthatjuk, az utóbbi évek folyamán egyre több lépést tesznek az egészség felé. És biztosak lehetünk benne, hogy az elkövetkezendő évek folyamán további hasznos funkcióval bővülnek a szolgáltatások. Kérdés már csak az lesz, hogy az ilyen nagyobb volumenű témákban nyitnak olyan országok felé is, mint például Magyarország? Reméljük!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Grrrgo79 - 2016.07.06. 16:17

  Hurrá! Mindig is szervdonor akartam lenni! Mikor kezdhetjük? ;) Akár az “Egy veséért egy új iPhone-t (lásd Kínai apple fan-ek) akció is mehetne! Viccet félretéve engem megrémít, hogy egy nagy (publikus?) adatbázisba kerülnek az adatok, ki tudja mikor lesz az, hogy kiírja a telcsid, hogy pont a Te szívedre van szükségünk!
  I Want You(r Heart) – Uncle Sam közben rád mutat.

 2. Grrrgo79 - 2016.07.06. 16:37

  Juj, erről pedig az jutott az eszembe, hogy Steve Jobs nem volt véletlenül homofób? ;) Mindenesetre nagyon sután hangzik, hogy a meleg Tim Cook felajánlotta magát (a cikk szó szerint ezt írja: “szó sem lehet arról, hogy ő felajánlja magát” és erre Steve Jobs dühös lett! Ez az igazi céges mentalitás! (Hát a főnököm várhatja, hogy felajánljam neki az egyik szervemet!) Szóval nekem egy kicsit fura, az is hogy tudom Cook nemi irányultságát, de most már azt is tudom mennyire egy kiscserkész az öreg! Nekem unszimpi hogy már másodszor olvasok róla. Ezeknek magánügynek kellene lenni, főleg egy nagy cég fejénél!

 3. Gery - 2016.07.07. 03:19

  Ha jól tudom az új magyar szabályozás szerint aki meghal a szervdonor. Pont. Nem kell már felajánlani sem. Automatikusan mész a szalagra. Ahoi

 4. Alnus - 2016.07.07. 09:35

  Gery nem jól tudod.
  A következő lépés az lesz a kész listából válogatnak, ha sürgős lesz mondjuk a mi stüpszli királyunknak, te meg azt veszed észre beteg vagy es hopp a vesém már kint is van:)

Szólj hozzá Te is!