Bukás közeli állapotban Sorkin és Boyle új filmje

HusztiD 2015.10.27. 15:56 Egyéb, Steve Jobs 0 db 213

steve-jobs

Az elmúlt hetekben már sokszor olvashattatok a Steve Jobs film kapcsán, hiszen mindig kiderült róla egy-két érdekes információ. Mint azt tudjuk, valamivel több, mint két hete kezdték Amerikában 4 moziban a vetítést, két héttel később nemzetközileg is bemutatkozott, ahol mégsem volt annyira fényes a helyzet, mint azt elsőre várták.

Október kilencedikétől négy helyen adták le az új filmet, amely az első hétvégén rekordot ért el Boyle számára. Összesen 520 ezer dollárt produkált, ami átlagonként 130-as bevételt jelentett. Nem volt rossz a nyitány, de ettől függetlenül nem beszélhetünk sikerről, hiszen a 30 milliós produkció a vártnál rosszabbul teljesített.

A nemzetközi nyitóhétvégén összesen 7,3 millió dollárt produkált a film. Csupán félmillióval teljesített jobban, mint az évekkel ezelőtt bemutatkozott Kutcher féle Jobs. Az információk szerint a film 30 millióból készült és további 30-at költöttek marketingre, ugyanakkor 120 millió bevételre kellene szert tennie, hogy nullára jöhessen vele ki a Universal Pictures. Elemzések szerint ezen a hétvégén a jelenlegi bevétel háromszorosát kellett volna elérnie, ami mint láthatjuk, nem történt meg.

michael-fassbender-as-steve-jobs

Ezek alapján eddig bukásról beszélünk, hiszen jóval alulteljesített Boyle filmje, mint azt várták. Talán nem hiába passzolta le anno a Sony a film jogait a Universalnak, hiszen valahol ők is gondolták, hogy nem lesz igazán nagy sikere. Lehet, hogy több pozitív visszajelzést kapott a Steve Jobs, azonban el kell ismerni, hogy egy réteg filmről beszélünk, ami nem fog minden embert lázba hozni.

Hazánkban január 14-től adják a Steve Jobs filmet. Várjátok már?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!