Kis híján rekordot döntött a Steve Jobs film a nyitóhétvégén

HusztiD 2015.10.12. 16:45 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 209

michael-fassbender-as-steve-jobs

Danny Boyle és Aaron Sorkin duójának nem lehet oka panaszra, hiszen meglepően jól zárták a film debütálását követő hétvégét. Amerikában csupán négy helyen vetítették a pénteken megjelent filmet, azonban az első hétvége alatt 521 ezer dollár bevételt produkált a Deadline legfrissebb értesülései szerint. Viszonyításképp, Boyle Oscar-díjat nyerő filmje, a Gettómilliomos 360 ezret szedett össze az első hétvége folyamán, amit 10 helyen vetítettek. Különbség, hogy a Steve Jobs film átlagosan 130 ezer dolláros bevételre tett szert, míg korábbi filmje 36 ezerre hét évvel ezelőtt.

Csupán két film előzte meg a Jobs filmet az átlagos bevételeket tekintve: 158 ezer dollárral az Amerikai Mesterlövész, illetve 202-vel a Grand Budapest Hotel. Noha nem beszélhetünk új rekordról, eddig egyértelműen ez Boyle legjövedelmezőbb filmje, hiszen korábban egyik sem hozott ennyi bevételt a nyitóhétvégén. Arra viszont elegendőek ezek a számok, hogy az idei évben megdöntse a rekordokat a 130 ezres átlagos bevételével.

Talán nem csoda, hogy ez történt, hiszen az utóbbi hetekben nagyon felkapott lett a téma. Egy zártkörű vetítés alkalmával kiderült, hogy tényleg jó véleménnyel vannak a szaklapírók, majd nem sokkal később Aaron Sorkin beszélt a részletekről. A múlt hét folyamán viszont megtudhattuk, hogy Jobs özvegye, Laurene Powell mindent megtett, hogy ne valósuljon meg a film, majd egy kicsivel később az Apple adott ki új felvételeket az egykori vezérigazgatóról, akinek megmutatták az igazi oldalát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!