Az idei évet is meghúzta az App Store és a Google Play áruház

HusztiD 2021.12.08. 12:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 148

A Sensor Towernek köszönhetően egy új felmérés készült azzal kapcsolatosan, hogy hogyan teljesített az App Store és a Google Play az idei év folyamán. Ahogyan várható volt, ismételten növekedést könyvelt el magának a két óriás. Érdemes megjegyezni, hogy a felmérés 2021. január elsejétől december végéig tart, azonban az utolsó heteket előrejelzések alapján készítették el.

Ha a 2021-es adatokat az ezt megelőző éves számokhoz hasonlítjuk, akkor az App Store 17,7 százalékot, míg a Google Play áruház 23,5 százalékot nőtt. Szám szerint az Apple felhasználói az előző évben 85,1 milliárd dollárt költöttek el az almások online áruházában, míg a Google Play esetében ez 47,9 milliárdot tett ki. Ha a 2020-as statisztikákhoz hasonlítunk, akkor az Apple 12,8 milliárdos, míg a Google 9,1-gyes plusz bevételre tett szert.

A legnépszerűbb kategória mint mindig, ezúttal is a játékok voltak. A második kategória a különböző szórakoztatási appokra terjed ki, melyek közül a TikTok volt a legnépszerűbb a felhasználók körében, bár ezzel nem okoztak nagy meglepetést.

Kíváncsian várjuk a későbbi statszisztikákat, hogy miképp alakulnak a szokások, főleg a karácsonyi időszak alatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!