Érdekes statisztikai adatok a Monument Valley-ről

HusztiD 2015.01.19. 12:40 Apple, Egyéb, Játékok 0 db 608

monument-valley

Az előző év végén már hallhattunk a Momument Valley-ről, hiszen az alkalmazás fejlesztői, az ustwo Twitteren nyilatkozták, hogy sokan töltötték le illegálisan az alkalmazásukat. Android esetében csupán a felhasználók 5 százaléka vette meg legálisan a játékot, míg az iOS terén már 40 százalék volt ez az arány. Ennek kapcsán kiderült, hogy nagyon sokan warezolták a tavalyi év egyik legjobb mobil játékát, azonban most kiadtak egy hivatalos infografikát, amely alapján mégsem annyira vészes a helyzet, mint azt elsőre gondoltuk volna.

Magát az alkalmazást egy 8 fős csapat rakta össze másfél év alatt összesen 1,4 millió dollárból, amelybe a kiegészítő, a Forgotten Shores is beletartozik. A sok illegális letöltés ellenére 5,9 millió dollárt hozott az ustwo konyhájára a játék, amely által többszörösen megtérült a bele fektetett összeg. A bevétel 81,7 százaléka származott az Apple mobil eszközeiről, míg 13,9 a Google Play-ről és a maradék 4,3 az Amazonról. A játékot összesen 2,4 millióan vásárolták meg, amelyből valamivel több, mint 1,7-en szerezték be iOS-re.

monument-valley_screenshot_20150115205908_1_original

Összesen 10 millió egyedi készülékre töltötték le, amelybe beletartoznak a Family Sharing megosztások, illetve az illegális letöltések egyaránt. Közülük 575 ezren ruháztak be a kiegészítőre, a Forgotten Shores-ra. Érdekes viszont, hogy a játékot magát csak a felhasználók fele játszotta végig. Az iOS eladások terén Amerika diadalmaskodott, hiszen a bevételek 38 százaléka származott tőlük, 12 Kínából, 5 pedig az angoloktól.

Aki esetlegesen még nem szerezte volna be az ünnepek alatt a Monument Valleyt, az nyugodt szívvel tegye meg, hiszen egy olyan alkalmazásról van szó, amely képes  hosszabb időre is lekötni az embert. Nem csoda, hiszen egy teljesen egyedi és szórakoztató logikai játékot alkotott meg az ustwo 8 fős csapata, amely tavaly az Apple Design Award-ot elnyerte, továbbá az előző év iPad játéka címet is bezsebelte magának.

Monument Valley (AppStore Link) Monument Valley
Fejlesztő: ustwo Games Ltd

Besorolás: 4+4.95833

Ár: HUF1,790.00 Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!