A KGI szerint a jövőben lesz Apple stylus

Skarp 2015.01.19. 15:06 Apple, iPad, Kiemelt hírek 1 db 491

ipadpro_stylus_kiemelt

A KGI pedig egyet jelent Ming-Chi Kuoval, tehát mindenképpen érdemes elmélázni egy kicsit ezen. A pletykált 12,9 hüvelykes, egyértelműen a vállalati szektorra targetált iPad Pro-val egyszerre kerülhet piacra a kiegészítő, ami alapból nem fog járni egyik mellé sem, de megvásárolható lesz kiegészítőként – legalábbis Kuo szerint. Ismerve Steve Jobs stylusellenességét kissé meglepő a dolog, persze ha azt vesszük, hogy mennyi külsős gyártó által forgalmazott stylus kapható a piacon, végül is nem lenne annyira nagy durranás, hogy az Apple is fejné ezt a tehenet is.

A céget ismerve azonban biztosak lehetünk benne, hogy valami extrát nyújt majd stylusaival, valami pluszt, amiért inkább a gyárit választják majd az emberek a külsős termékek helyett. Kuo máshogy gondolja, szerinte az első évben sem lesz beépített giroszkóp vagy gyorsulásmérő benne, s idővel szépen-lassan adogatnák hozzá az újabb és újabb featuröket, pl. a 3D-s kézírást. Ez a giroszkópot és gyorsulásmérőt igénylő megoldás lehetővé teszi, hogy ne csak a kijelzőn tudjunk írni, hanem más kemény felületeken, vagy akár a levegőben is.

Bár ez remek lehetőségeket nyit meg, Kuo szerint a hardveres és szoftveres háttér nem áll száz százalékosan rendelkezésre – ez pedig Apple-nyelven annyit tesz, hogy egyelőre hiába várjuk. A KGI elemzője a wireless töltésről is szót ejtett és bár kényelmes megoldásnak tartja, de kevés esélyét látja annak, hogy a közeljövőben megérkezzen a technológia az iPhone-okba a magas ár és a komplikáltabb antennadizájn miatt. A töltés az előre látható közeljövőben Lightning-porton keresztül fog történni. A stylus érkezésétől némi ideiglenes fellendülést várnak a KGI-nél – már ami az iPad-eladásokat illeti. Persze a lefele mutató trend nehezen lenne megfordítható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fehérsólyom - 2015.01.21. 21:05

    Toll nélkül akár ki se jöjjön! De jó lenne ha az egyéb (már létező és működő) dolgokat se próbálnák meg annyira lassan adagolni, mert ha ezt érzi a vevő akkor a végtelenségig fogja ő is halogatni a vásárlást.

Szólj hozzá Te is!