A 2015-ös Macworld Expo is elmarad

Skarp 2014.10.15. 14:23 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 422

macworld_hiatus_kiemelt

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy a Macworld nyomtatott magazinja mintegy három évtized után nem jelenik meg többé. Mintha ez még nem lenne elég csapás az Apple-közösségnek, az IDG bejelentette, hogy nem tervezik 2015-ben megrendezni a Macworld/iWorld expót. A San Franciscoban évente megrendezett kiállítás fontos eseménye a közösségnek 1985 óta. Cupertino számára is fontos az expó, hiszen itt mutattak be egy rakás dolgot.

1997-től Jobs Stevenotejai tették még színesebbé a történéseket, de itt rajtoltak olyan alapvető Mac-es szoftverek, mint a Safari, az iWork, az iTunes, vagy maga a Mac OS X is. Itt mutatták be az iPod minit, a Mac minit, az iMac G4-et és magát az iPhone-t is. És ez csak egy része a rengeteg dolognak, ami itt történt. Fontos dolgokat is bejelentettek, például a Microsoft tőkeinjekcióját, az Apple Computers Inc névváltoztatását Apple Inc.-re, és még sok egyéb mást. Az IDG közlemény így fogalmaz:

A Macworld/iWorld nem kerül megrendezésre 2015-ben, az expo szünetel. A show 30 éves történelme kiemelkedő fontosságú, ennek során fontos szerepet vállalt a techipar megváltoztatásában, fontos fórumot biztosított az Apple-ös fejlesztők számára, akik így új cégeket és termékeket mutathattak be a piacnak, s amolyan inkubátorként funkcionált a techpiac egyik legdinamikusabb profi közössége számára.

Bár sokaknak meglepetés lehet a kihagyás, az expó népszerűsége hosszú évek óta lejtmenetben van. A folyamatot csak felgyorsította, hogy 2009-ben az Apple bejelentette az eseményen, hogy ez volt az utolsó, amin hivatalosan megjelenik és elkezdte saját maga tartani rendezvényei, termékbemutatóit. Bár a közlemény kiemeli, hogy ez csak “hiátus”, tehát nem a megszűnést jelentették be, így van lehetőség a visszatérése, ám ez a Macworld printmagazin elkaszálása miatt nem tűnik túl valószínűnek. Az IDG azt is közölte, hogy a céges fókuszú MacIT rendezvényt meg fogja tartani 2015-ben. Bízunk a legjobbakban, remélve, hogy ez nem csak a Macworld-birodalom haláltusájának következő fejezete.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. Milan - 2014.10.15. 16:38

  iPod mini,olyan van?

 2. Vélemény - 2014.10.16. 06:27

  Nincs

  • Skarp - 2014.10.16. 21:35

   az, hogy már nem emlékszel rá, nem jelenti azt hogy nincs.

Szólj hozzá Te is!