Skype Qik – a Snapchat méltó ellenfele

HusztiD 2014.10.15. 13:57 Apple, Egyéb, Programok 0 db 589

qik-820x420

Nagyon úgy fest a dolog, hogy a Microsoft is szeretne minél inkább betörni a csevegőalkalmazások piacára, hiszen Skype Qik minden olyan funkcióval el van látva, amelyre a mai felhasználóknak szüksége van. A tegnap frissített alkalmazás sok hasznos újdonsággal kecsegteti a csevegni vágyókat.

A Qik program lényegében egy Skype alapú alkalmazás, melynek segítségével az ismerőseinkkel csetelhetünk. Beszélgethetünk privátba, indíthatunk akár csoportos beszélgetéseket is, akárcsak az elődjében. Amiben viszont többet tud a Skype Qik, az nem más, mint az instant videócsevegés. Válaszolhatunk videóüzenetekkel, esetleg csinálhatunk saját, 5 másodperces GIF animációkat is, amelyeket elmenthetünk, hogy a későbbiek folyamán bármikor elérhessük. A videóanyagokat az alkalmazás 2 hetente törli, így azok nem foglalják fölöslegesen a helyet a telefonon.

Az alkalmazáshoz nem szükséges Skype regisztráció, hiszen a program a kontaktjainkat használja. Ha például valakinek küldünk egy üzenetet, akkor azt rendes SMS-ben kapja meg az illető amennyiben nincs meg számára a program. Ebben az esetben egy rövid utasítást is kap a Qik beszerzéséhez. Az alábbi videó egyébként tökéletesen mutatja be működés közben a programot, így akit érdekel, az nézze meg.

A Skype Qik egyaránt elérhető iOS-re, Android-ra és Windows Phone-ra. Aki pedig szeretné kipróbálni, annak ajánlatos minél előbb beszereznie, hiszen korlátozott ideig ingyenesen tölthető le.

Skype Qik: Group Video Messaging (AppStore Link) Skype Qik: Group Video Messaging
Fejlesztő: Skype Communications S.a.r.l

Besorolás: 4+

Ár: Free Letöltés

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!