Az Apple Maps csapatába szerződött az Amazon A9 volt alelnöke

HusztiD 2014.04.10. 09:00 Apple, Egyéb 0 db 148

A kaliforniaiaknak most ismételten sikerült egy új, ígéretes munkaerőre szert tenniük, ugyanis nem mást, mint az Amazon A9 alelnökét sikerült megszerezniük, Benoit Dupint. Az A9-es osztály az Amazon egyik leányvállalata, amely Palo Altoban található és a csapat munkaköre leginkább a keresési illetve hirdetési technológiákra szakosodott a vállalaton belül.

A keresőmotorokban jártas úriember a hírek szerint az Apple Maps, iTunes és App Store csapatait fogja erősíteni. Ha visszaemlékszünk, akkor két hete adtuk a hírt, hogy bővülni fognak az App Store keresési lehetőségei, így nem véletlen, hogy az Apple pont Dupint vette célba, hiszen talán a legmegfelelőbb szakemberre tettek szert az ő személyében. Az eddig napvilágra került hírek alapján pedig az iOS 8-ban már egy viszonylag jobban összegyúrt térképszolgáltatást kapunk az Apple-től, így az eddigi pletykák szerint a Maps keresője által ezentúl bármire hatékonyabban kereshetünk majd (pl. éttermek, mozik, stb.).

Nem Dupin az egyetlen magas beosztású egyén, akit az Apple-nek sikerült megszereznie mostanában, ugyanis egy pár hónapja már csatlakozott egy tisztifőorvos az állítólagos iWatch csapathoz, majd a BlackBerry egyik vezetője kapott egy jobb állást, amit egyelőre nem fogadhatott el külső okok miatt. Továbbá ha már az Amazonnál maradunk, akkor 2012-ben jött át Bill Stasior az Apple-höz, aki azóta a Siri csapatát erősíti.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!