Pert nyert a BlackBerry egy jövőbeli Apple vezetővel szemben

HusztiD 2014.03.28. 10:29 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 324

Az Ontario legfelsőbb igazságügyi bíróság a napokban hozta nyilvánosságra a legfrissebb fejleményeket, mely szerint az Apple egyik jövendőbeli munkatársa elvesztette csatáját a kanadai társaság ellen. A pert egészen pontosan Sebastien Marineau-Mes bukta el, a BlackBerry egyik vezetője, hiszen szabálytalanul járt el a munkahelyén a felmondását illetően.

Sebastien már tavaly szeptemberben fontolóra vette, hogy otthagyja a BlackBerry-t az Apple-ért, hiszen egy sokkal jobb állásajánlatot kapott, melyet december folyamán végül elfogadott. Az ünnepek előtt jelezte a cég felé, hogy két hónapon belül elhagyja a vállalatot, hiszen kaliforniába készül dolgozni. A baj ott kezdődik, hogy a BlackBerry és Sebastien szerződése szerint a felmondás előtt legalább hat hónappal kell előre jeleznie az egyik félnek a távozás/elbocsátás előtt, amelyre ezúttal nem került sor. Ennek hatására a kanadai telefongyártó beperelte Marineau-t, amelynek már a hét folyamán megesett az ítélethirdetése, így kiderült, hogy a bíróság a BlackBerry-nek adott igazat és Sebastien-t arra kötelezték, hogy a maradék négy hónapban még maradjon a cégnél. A kérdés már csak az, hogy az Apple várni fog-e rá további 4 hónapot, vagy visszamondja az ajánlatát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Attila Gábor Horváth - 2014.03.28. 10:34

  Lassan április van…. Ebbol, hogy jott ki még 4 hónap?:-)

 2. Apples - 2014.03.28. 12:05

  Milyen szív-lelek munkát fog végezni a BB-nel a maradék időben :)

 3. akira - 2014.03.30. 04:35

  Ez komoly? Minden egyes munkaugyi perrol be fogtok szamolni, ami a BB-nel tortenik?
  Egyebkent egyetertek az elottem szolokkal, munkaadokent nem varnek el komoly munkat attol, aki el akar menni, meg akkor sem, ha szerzodes kotelezi erre. Ez az itelet veszett fejsze nyele…

Szólj hozzá Te is!