Egyre több fejlesztőcsapat éri el az egymillió dolláros értékhatárt

HusztiD 2022.01.05. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 91

Mondhatni hatalmas utat járt be az App Store, mióta Steve Jobs bemutatta, hiszen manapság egyre többen keresnek jól vele. A Sensor Tower elemzőcsapatának köszönhetően készült egy új felmérés, melyben arra keresték a választ, hogy hány olyan fejlesztő, kiadó van, akik elérték az elmúlt évben a nettó egymillió dolláros bevételt.

Az első diagramról remekül leolvasható, hogy az utóbbi évek folyamán növekedés volt tapasztalható a piacon. Egyetlen kiugrás 2020-ban volt, ami a pandémiának köszönhető, hiszen akkor sokkal többet voltak otthon és telefonjaik előtt a felhasználók. Ekkor az App Store fejlesztői közül 636-an, míg a Google Play-nél 367-en lépték át az egymillió dolláros álomhatárt.

A 2021-es évben kisebb visszaesés volt tapasztalható, ami talán nem csoda, hiszen ebben az évben nem voltak akkora korlátozások, amely miatt megnövekedett volna a fejlesztők bevétele. Ekkor 581 App Store fejlesztő és további 325 Google Play fejlesztő érte el az álomhatárt.

A második diagramon az elmúlt három évet figyelhetjük meg, kategóriákra lebontva. Itt lényegében az olvasható le, hogy az egymillió dolláros bevételt elért alkalmazásfejlesztők milyen típusú appot adtak ki. Röviden elmondhatjuk, hogy az arányok csupán kisebb mértékben változtak, de a legjövedelmezőbb kategória a játékok voltak 32 százalékkal, amelyet további 11 százalékkal a különböző szociális programok követtek.

Kíváncsian várjuk majd a későbbi felméréseket is, hogy hogyan alakul az idei év. Ha marad a tendencia, akkor ebben az évben is növekedést tapasztalhatunk majd.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!