Crittercism: Az Androidos készülékek stabilabbak

Skarp 2014.03.28. 18:26 Apple, iOS 8 hozzászólás 934

Nem kicsit sikerült elnéznie a New York Times tech-tudósítójának, Quentin Hardynak a Crittercism Mobile Experience Benchmark elnevezésű statisztikáját, ami az Androidot és iOS-t futtató készülékek összeomlási rátáit mérte. Így írt pénteken a patinás lap technológiával foglalkozó rovatába:

“Az iOS 7.1 omlik össze legkevesebb alkalommal, ami az Apple App Store-ral kapcsolatos szigorú kontrolljának köszönhető.”

A friss felmérés eredményeit összegezve Hardy azt a következtetést vonta le, hogy a Googleös tabletek és telefonok nagyobb eséllyel omlanak össze, mint iOS-es ellenfeleik. A San Franciscó-i elemzőcég egy milliárd felhasználót monitorozott, napi 3 milliárd eseményt regisztrálva. A 7.1 alatt futó alkalmazások mindössze az esetek 1.6 százalékában omlottak össze, ami jobb, mint bármelyik iOS iterációé eddig, sőt egytizeddel az Android 2.3-as Gingerbread nevű verziójánál is, ami négy éves. A legtöbb készüléken futó KitKat, Ice Cream Sandwich és Jelly Bean verziók körülbelül 0.7 százalékos rátát mutattak, amivel nagyjából fele annyiszor omlanak össze, mint a legjobb eredményt elérő friss iOS verzió. A jelentés kiemeli azt is, hogy bár százalékos arányban az iOS készülékek többször omlanak össze, ez mégsem jelentkezik úgy a felhasználói elégedettségben. Csendben jegyeznénk meg, hogy a Crittercismet számottevő részben a Google Ventures pénzeli.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

8 hozzászólás

 1. iCSUBi - 2014.03.28. 18:51

  Tény hogy az android is egyre stabilabb, de azért nem egy iOS :D

 2. Motyon - 2014.03.28. 19:42

  Hogy a picsába lehet hogy az android stabilabb lett mint az ios???

 3. Kala1 - 2014.03.28. 22:49

  Igaz ez. A telefonom Note 3, a tabletem iPad Air. Mindkettő felsőkategória, a Note 3 szépen visz mindent nem fagy ki. Az iPad is villámgyors, de például a chrome is sokszor összeomlik

 4. Vtomix - 2014.03.29. 00:22

  Ha a válaszidőt vizsgálnánk, akkor esélye nincs az androidnak…
  Egy s3-assal próbáltuk multkor, zsebben lévő állapotból új wifi hálózatra csatlakozás és egy youtube video megkeresése és elindítása versenyben az iphone 5 az s3-hoz képest több mint 1 perccel (!) volt gyorsabb…

  Szerintem bechmarkolni kéne a különböző funkciók egymásutáni elérésének sebességét is…

 5. Mindegy - 2014.03.29. 18:16

  Nekem kb 3éve van 4s- em és eddig csak egyszer indult ujra magàtól. Amikor s2-m volt az szinte heti rendszerességgel fagyott le. Aztán az s3- az màr csak 2hetente omlott össze teljesen úgy hogy resetelni kellet. Na ennyit az amdroidrol.

 6. feherbt - 2014.03.30. 22:21

  Elsők között volt iphone-m még mikor megjelent, aztán már csak Android. A ICS verzió óra NAGYSÁGrendekkel élvezetesebb a használatuk mint az iphone. Két éve használom a jelenlegi OneX-emet minden fagyások nélkül.

  Önámítás itt az almák között agyon ajnározni az iphont.
  “A jelentés kiemeli azt is, hogy bár százalékos arányban az iOS készülékek többször omlanak össze, ez mégsem jelentkezik úgy a felhasználói elégedettségben.”

  Ja, az elmúlt 1 hónapban két munkatársam is Androidos lett nagy-nagy megelégedésükre!

 7. i4Smester - 2014.03.31. 11:01

  Egy nagy lofaszt, korulottem elok szinte midenki androidos es csak panaszt hallok, mellesleg nekem is volt androidom de egy nagy kalap s*** az egesz. Ami esetleg er valamit az az eppen aktualis csucskategorias mobil, de az is napi 3x miinimum appcrashel vagy restartol, miota ios user vagyok semmi problemam nem volt a rendszerrel, egyszeruen imadom :)

 8. Beb - 2014.03.31. 18:36

  Látszik, hogy ki elfogult és ki nem…a csúcskategóriás androidok amik mellesleg mind olcsóbbak mint az 5s, nem omlanak…egyszer sem…ami meg omlik az a 0,6%… Én pl úgy a 4s—nél mint a síma ötösnél elvesztettem a teljes telefonkönyvet…majd egy éve használok egy htc one-t, még semmi újraindulás vagy összeomlás nem jelentkezett rajta…és a felhasználói élmény sokkal jobb rajta…

Szólj hozzá Te is!