Újabb rekordokat állított fel 2020-ban és az újév első napján az App Store

HusztiD 2021.01.07. 09:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 117

apple_services-2020-hero

Nem olyan régen jelentette be az Apple, hogy ismételten új rekordot állítottak fel az App Store-ban az előző év folyamán, illetve az idei év legelső napján. Egy közlemény berkein belül kiderült, hogy a felhasználók karácsony első napjától az év utolsó napjáig több, mint 1,8 milliárd dollárnak megfelelő pénzösszeget költöttek, ami a tavalyi adatokhoz képest 380 milliós töbletet jelent.

Ha ez nem lenne elég, akkor arról szintén beszámoltak, hogy mi volt a helyzet január legelső napján. Arányaiban véve ekkor költöttek a legtöbbet a felhasználók, hiszen ezen egy nap leforgása alatt 540 millió dollárt költöttek el az emberek, ami több, mint 20 százalékos növekedést mutat az egy évvel ezelőtti számokhoz képest. Mondhatjuk, hogy egy nap alatt több, mint az egyharmadát produkálták annak, amit az azelőtti egy hét folyamán.

Az iOS fejlesztői sem panaszkodhatnak a 2020-as évre. 2008-ban indult az App Store, s azóta, ha összeadjuk az összesített bevételeket, akkor az eddig 200 milliárd dollárnál több bevételt hozott a fejlesztők konyhájára, ami már-már hihetetlen teljesítménynek számít. 2020-ban a legtöbbet letöltött alkalmazás a Zoom és a Disney+ volt, valamint a játékok szekció is sokkal populárisabb volt, mint eddig bármikor.

További érdekesség, hogy az Apple Music szintén rekord évet zárt, ugyanis az iOS 14 felhasználók 90 százaléka használta a szolgáltatás új funkcióit, azonban az sajnos az nem derült ki, hogy hány millió aktív előfizetője van az Apple Music-nak. Az Apple TV alkalmazás szintén népszerű, hiszen immáron több, mint egymilliárd készüléken, televízión és konzolon található meg.

Kíváncsian várjuk, hogy milyenek lesznek a következő évi adatok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!