24 percenként jönnek a Flappy Bird klónok

HusztiD 2014.03.06. 17:05 Apple, Játékok 4 hozzászólás 948

Már majdnem egy hónap telt el azóta, hogy Dong Nguyen eltávolította a Flappy Bird alkalmazását a különféle okostelefonok webáruházáról. Nagy felhajtást okozott az ázsiai programozónak a játék, ugyanis rövid időn belül eléggé népszerű lett, de inkább letörölte az alkotását, ugyanis nem volt kedve tovább nyűglődni a nagy népszerűséggel miatta.

Az eseten felbuzdulva már többen is megpróbálták leutánozni Dong alkalmazását a siker érdekében, ám sokan elbuktak, hiszen silányabbnál silányabb munkát adtak ki a kezeik közül a fejlesztők. A legújabb hírekből kiderült, hogy minden 24. percben megjelenik egy újabb Flabby Bird klón az App Store-ban, ami napi szinten átlagosan 60 új applikációt jelent. Korábban már felmerült a hír, mely szerint az Apple tiltja, illetve szabályozza ezeket az alkalmazásokat, ám ettől függetlenül az elmúlt napokban valamivel több, mint 300 Flappy játékot regisztráltak a kaliforniai cég virtuális áruházába, ami iszonyatosan sok, akárhogyan is nézzük. Hogy mikor lesznek komolyabb intézkedések a témával kapcsolatosan, arról egyelőre még nincs hír, de reménykedjünk, hogy hamarosan betiltják ezeket a klónokat, ugyanis napi szinten csak erről hall az ember.

Nem unalmas már, hogy minden fejlesztő a Flappy Bird sikerein felbuzdulva szeretne gyorsan meggazdagodni? Ti mit gondoltok erről az egész témáról?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. aapl - 2014.03.06. 17:26

  Nem tudom miért, de a flappy bird utánozhatatlan. Kipróbáltam ezekből párat, és nem tudjak hozni azt a “szintet”, amit a flappy. Hatalmas baklövés volt levennie a fejlesztőnek.

 2. Fehérsólyom - 2014.03.06. 20:15

  És mi a helyzet azokkal a fejlesztőkkel, akik a saját (egyébként minőségi) programjukból csinálnak klónokat, és ezeket adják el más néven? Számtalan ilyen eset van. Aki pedig vadássza a jó alkalmazásokat, az szinte szükségképpen meg is veszi ezeket. Azután némi kisérletezés, próbálgatás után legtöbb kipróbált app. megy a talonba. És még így is azt mondom, hogy megérte azt a pár €-t. Ugyanakkor valahol mégis tisztességtelen ez a módszer az ő részükről.

 3. Hunnenkoenig - 2014.03.07. 00:59

  A jatek-klonozas a legnagyobb üzlet es egy igazi iparag lett. Legalabbis egy cikk szerint, amit nemreg olvastam. Nem jön be mindenkinek, de parnak nagyon. Nem csoda, ha sokan beprobaljak.

  Amugy az egyik legminösegibb klon a magyar istomgames altal kiadott tappy nyan cimü jatek, ami a nyan cat es a flappy bird ötvözese.

 4. Motyon - 2014.03.07. 19:53

  Én leszarom. Kit érdekel mennyi ilyen fos jön ki naponta?

Szólj hozzá Te is!