Moshi iVisor XT teszt – Több, mint remek

Skarp 2014.03.06. 15:47 Apple, Teszt 9 hozzászólás 2 012

A kiváló minőségű kiegészítőket gyártó Moshi egész termékcsaládot épített ki a kijelzővédelemre kihegyezve. Az iVisor termékek alapvetően három alcsoportba oszthatók: a tesztünk alanyát képező  XT a fényes fóliákat, az AG a csillogásmentes, matt verziót, az iVisor Glass pedig egy brutális védelmet nyújtó egy üvegfólia. A három típus létezik természetesen iPhone 4/4S, 5/5S és iPad készülékekhez, illetve Kindlehöz és pár népszerűbb Androidos típushoz is.

A dobozkát kibontva a kis zacsiban a fóliát, egy használati utasításokat tartalmazó füzetkét és egy törlőrongyocskát találunk, amit értelemszerűen a kosz, a por és zsíros maradványok eltávolítására használhatunk. Ez jól is jött, mert az előző fólia sajnos gusztustalan, tejködszerű nyomokat hagyott a kijelzőn, amik zerencsére a tisztogatás után nyomtalanul eltűntek. A fólián természetesen a home gombnak, a kamerának és a hangszórónak jutott kivágás. A jó hír, hogy a legtöbb ide-oda hajló, azonnal megragadó, nulla tartással rendelkező olcsó fóliákhoz képest az XT-t iszonyatosan könnyű felhelyezni az előzőleg természetesen jó alaposan letisztogatott felületre. Garantáltan buborékmentesen lehet felhelyezni, ez többek között tartásának és annak köszönhető, hogy tapadást elősegítő anyag csak a szélein van, így megkímélhetjük magunkat az alul megrekedő légbuborékok és koszdarabkákon való dühöngés káros hatásaitól is.

Kellőképpen féltem eltávolítani az előtte használt fóliámat, ugyanis annak felhelyezésénél a hármas pakkból az első kettőt simán elcsesztem és csak teljes stresszben, harmadjára tudtam pontosan a helyére ragasztani. Itt ez a korábban ismertetett okok miatt nem áll fenn, ugyanis ha ferdén is rakjuk fel, akkor is van javítási lehetőségünk, a gameover szindrómának vége. És ebben áll az iVisor XT zsenialitása: a fólia levehető, csapvíz alatt mosható (!), száradás után pedig újra és újra felhasználható. Így már nem is olyan magas az a 4500 forintos ár, ugye? Faktor a láthatóság is, ugyanis sokakat idegesít, ha a fóliájuk szemmel látható – nekik is jó hírem van, amíg meg nem gyűlnek a kis porszemek a fólia széleinél addig alig látszik, utána pedig egy gyors “kimosás” megoldja a problémát.

Az átlagos 1-3 ezer forintos fóliákhoz képest érezhetően vastag, ennek megfelelően kiváló karcállóság jellemzi. Glossy felületén ugyanolyan jól csúsznak az ujjak, mint a csupasz panelen, ráadásul a vastagság abszolút nincs befolyással a képernyő szenzitivitására. Hátrányt csak a home gombnál tapasztalhatunk, mivel az érezhetően beljebb kerül a Moshi fóliájának felhelyezésével. Érdemes figyelni arra is, hogy milyen tokkal használhatjuk, mert bár a többséggel semminemű probléma nem merül fel, szorosabban álló, az előlapra jobban ráfogó tokokkal lehet kompatibilitási gond. Számos tesztben megjegyezték, hogy bizonyos esetekben olajszerű, csak a képernyő kikapcsolt állapotában észrevehető folt látszik a fólia alatt, ez azonban a mi esetünkben nem volt látható. További zavaró tényező lehet, hogy a jobb szeműek bizonyos fényviszonyok között kiszúrhatják a rácsos szerkezetben elhelyezkedő aprócska pontokat, amik az érzékenységet segítik elő. Sima használat közben nem nagyon vehetőek észre.

Összességében egy meglehetősen vastag, átlagnál magasabb árú, de az áráért cserébe kiváló minőséget és többszöri újrahasználhatóságot, karcállóságot és tökéletes szenzitivitást nyújtó protektor. Ezen tényezők és tartóssága fényében végiggondolva, hogy akár 2-3 olcsóbb fólia árából ugyanannyi ideig bírja, remek választás lehet bárkinek, aki a némileg magasabb árra nem görcsös összerándulással és heves olcsójánoskodással reagál. Tesztpéldányunkat a Stylebolt biztosította, ahol 4480 forintért juthatsz hozzá mind az iVisor XT-hez, mind a matt verzióhoz, az iVisor AG-hoz.

Dizájn: 4.5
Minőség: 5
Kezelhetőség: 5
Szavatosság: 5
Ár/Érték arány: 4.5

Összesen: 5

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

9 hozzászólás

 1. Janipod - 2014.03.06. 16:25

  Ha jön a zafír lehúzhatják a rolót…

 2. Applefan - 2014.03.06. 16:32

  Aki vigyáz a telefonjara annak nem lesz karcos sehol. Ezek a foliak csak elrontjak a kijelző minőséget , tapintasat , ez a hatlapra is igaz. Nem kell csusztatni, dobálni és nem lesz karcos. Very easy

  • ibhosz - 2014.03.07. 00:51

   Ez nagy hülyeség amit írsz. Soha életembe nem dobáltam, nem csúsztattam még az iPhone-jaimat sehol. De attól is akár ha zsebre rakod majd kiveszed is lehetnek rajta kicsi karcok. Mondjuk ha az 5S nézzük az is nagyon könnyen karcolódik. Úgyhogy baromság amit írtál! :)

 3. Bandita - 2014.03.06. 16:49

  Na ezért nem lesz zafír,mert ez is üzlet!

 4. Fehérsólyom - 2014.03.06. 19:45

  A fényes fóliának természetesen semmi értelme.
  A matt Moshi viszont annyira bírja, hogy hiába csikorgott már párszor a homokszem a stylus toll alatt, mégsem látható semmilyen karc a kijelzőn.
  A home gombra érdemes rakni más anyagból egy kis korongot, így nem lesz mélyebben. (Ezen persze lehet Windows logótól kezdve Mikiegérig bármi, vagy sötétben is világító cucc, ami még hasznosabb.) Erre érdemes tenni egy pár mm-el nagyobb átmérőjű Cellux korongocskát, és utána feltenni a Moshi-t. Így a por nem mászik be a gomb mellett. Ha előbb van felrakva a Cellux és utána a kissebb átmérőjű korong, az azért nem előnyös, mert akkor a Cellux kifeszül és így nehezebbé válik a gomb lenyomása.

 5. themsd - 2014.03.06. 19:58

  Jó látni a jó öreg 6-ost :) mondjuk még az van fent nekem is, csakhát na :)

 6. Yooozi - 2014.03.07. 00:08

  Teljesen egyetértek Applefan véleményével. 1 percre sem bírok elviselni fóliát. Én nem vagyok az a vigyázós fajta, de a displayen karcot nem tudok felfedezni, teljesen felesleges.

 7. Krisz - 2014.03.09. 14:44

  Szerintem meg mit szamit!!!mire kijon az uj telo addigra mar nem szamit hogy karcose vagy sem.en ledobtam megsem volt baja pedig kore esett.valakinek meg a gatyajaban karcolodik:)

 8. Dániel - 2015.02.28. 11:50

  Iphone 6 plusra vettem egyet és 1 hét után megrepedt a felső réteg rajta.Semmit nem csináltam vele, ég csak le se ejtettem a telefonomat. Természetesen cserélték de más márkát választottam Valaki tapasztalt ilyen furcsa dolgot?

Szólj hozzá Te is!