BeeSmarter – 24 órás Mobil Programozó Csapatverseny

KeleMan 2013.01.28. 09:10 Apple, Egyéb 0 db 303

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesületével (MAVE) és a Magyar Telekommal közösen kétfordulós, mobil programozói versenyt hirdet BeeSmarter néven.

A szervezők elsősorban háromfős egyetemista és középiskolás csapatok nevezését várják. A verseny 2013. február 1-3-án megrendezendő elektronikus előfordulójából a 10 legjobb középiskolás és a 10-10 legjobb egyetemista csapat jut tovább a márciusi budapesti 24 órás döntőbe. (Az egyetemista csapatban elég egy főnek hallgatói jogviszonnyal rendelkeznie.)

A BeeSmarter versenyen részt vevő csapatok a két legelterjedtebb mobil technológián, Androidon vagy iOS-en mutathatják meg tudásukat. Az elektronikus előfordulóból a legjobb csapatok a 2013. március 2-3-án az Információs Technológiai Karon megrendezendő döntőbe jutnak, ahol a két-három fős csapatok izgalmas és aktuális feladatokkal találkozhatnak majd.

A csapatok a verseny előfordulójára 2013. január 31-ig jelentkezhetnek a http://beesmarter.org címen.

A verseny során a jó algoritmizálási képességen túl mérnöki, távközlési, képfeldolgozási, de akár más természettudományos ismeretekre is szükség lehet. Utóbbi feladattal a két szervező, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara és a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete az új típusú mérnökinformatikai kihívásokra, ezen belül is a bioinformatikára kívánják felhívni a figyelmet. A versenyre egyetemisták, középiskolások, de a szakma már profijainak jelentkezését is várják.
A verseny szervezésében az egyetem és az egyesület hallgatói, oktatók és doktoranduszok vesznek részt.

További információ a BeeSmarter hivatalos oldalán található.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!