Kína az okostelefonok legnagyobb gyártója

KeleMan 2013.01.21. 13:14 Apple, Egyéb, Rövidhírek 0 db 383

Kína a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, 2012-ben 224 millió darabbal – derült ki az ipari és információtechnológiai minisztérium szerdán közzé tett adataiból. A tárca a távközlés-kutatási akadémiával közösen arról is beszámolt, hogy tavaly összesen 730 ezer kínai alkalmazást tettek elérhetővé az iPhone, az iPod Touch és az iPad platformokon.

Kína legnagyobb mobilszolgáltatójának, a China Mobil online Mobil Market elnevezésű platformján az alkalmazások száma elérte a 150 ezret. Kínában eközben 564 millióra emelkedett az internetezők száma, ez azt jelenti, hogy 2012-ben 50,9 millió felhasználóval lettek többen, mint egy évvel korábban.

A mobil internetezők köre 28,1 százalékkal bővült, számuk már 420 millió körül van. A mobiltelefonok a kínai internetezők elsődleges kapcsolódási eszközei a világhálóhoz.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!