Három az egyben Lightning kamera csatlakozó kit iPad-hez

Tian 2012.12.09. 18:05 Apple, Kiegészítők 3 hozzászólás 1 545

A Lightning csatlakozós iPad tulajdonosoknak ajánlanánk egy praktikus kiegészítőt, amely segítségével SD és micro SD kártyán, fényképezőn vagy egyéb iOS készülékünkön lévő képeinket és videóinkat másolhatjuk közvetlenül rá az iPad készülékünkre. Az Apple Store-ban bár eddig is elérhető volt a Lightning to SD, illetve a Lightning to USB csatlakozó, viszont ezek külön-külön 30 dollár ellenében szerezhető be. Az iPhone5mod legújabb kiegészítője 3 az 1-ben kínálja ezek csatlakozási lehetőségét és csupán 23.90 dollárért a gyártó weboldalán.

A dolog roppant egyszerű. Csatlakoztasd a kiegészítőt a Lightning csatlakozós iPad-hez, majd helyezed be az SD, micro SD kártyádat vagy fényképeződet USB-n keresztül. Amikor a kapcsolat létrejön, az iPad automatikusan megnyitja a Photos alkalmazást. Ekkor eldöntheted, hogy melyik fényképeket és videókat szeretnéd importálni, a program pedig albumokba rendezi a tartalmakat. Ha az iPad készüléket szinkronizálod PC vagy Mac számítógépeddel, a rajta tárolt fényképek és videók bekerülnek a számítógép fényképkönyvtárába.

A kiegészítő hasznos hasznos lehet például nyaraláskor, síeléskor vagy fotózáskor, ha épp nincs a közelünkbe a számítógépünk, de szeretnénk megnézni az aznap készült képeket nagyobb kijelzőn. A fényképátvitel mellett egy másik hasznos funkciója is van a kiegészítőnek, mégpedig hogy USB-n keresztül akár billentyűzetet is csatlakoztathatunk az iPad-re, így a gépelés már a fizikai billentyűzet segítségével könnyebbé válhat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

3 hozzászólás

  1. Zsolt - 2012.12.09. 21:26

    Nagyon jò en mar kiprobaltam!

  2. Jani - 2012.12.10. 09:06

    Szia Zsolt! Te hol vetted és mennyiért?

  3. rotring - 2012.12.10. 20:41

    Mükődik ez iphone 5-tel is? És a billentyűzet is?

Szólj hozzá Te is!