A nagy okostelefon-kamera teszt 2021: ki nyert idén?

HusztiD 2021.12.20. 12:55 iPhone, Kiemelt hírek, Videók 0 db 568

A jól ismert tech videós, Marques Brownlee elkészítette az idei év egyik legjobb videóját, melyben idézőjelesen vakon hasonlították egymáshoz az idei év folyamán megjelent top telefonokat. Akárcsak egy NHL rájátszásban, úgy itt is 16 résztvevő mérettetett össze egymással, azonban Brownlee ezúttal egy különös receptet alkalmazott: Instagram Storiesba rakott ki képeket, s a felhasználóknak el kellett dönteniük, hogy melyik a jobb az adott kettő közül.

A 2021-es nagy kameratesztben az alábbi okostelefonok mérkőztek meg egymással első körben:

  • S21 Ultra vs Axon 30 Ultra
  • Asus ROG 5 vs Lenovo Legion Duel
  • Sony Xperia Pro i vs Find X3 Pro
  • Mi 11 Ultra vs OP 9 Pro
  • Pixel 6 Pro vs Pixel 5a
  • iPhone 13 Pro vs Motorola Edge
  • Zenfone 8 vs Poco X3 GT
  • Surface Duo 2 vs Realme GT

Ahogyan láthatjuk, az Apple részéről az idei évi csúcsmodell is kenterbe szállt, azonban a rossz hír az, hogy már a második körben elvérzett a Pixel 5a ellen. Ahogyan Brownlee a videóban is elmondja, eléggé váratlan eredmények születtek. Fontos megjegyezni, hogy a közösségi oldalakra feltöltött képek nem az eredetiek, hiszen minden esetben csökkentett az Instagram a minőségen, így ez is szerepet játszott a végeredményben. Illetve ahogyan elhangzik, sokat jelentett az is, hogy melyik képnek milyenek voltak a színei és a szaturációi, hiszen a felhasználók általában a színesebb és a világosabb képeket preferálták.

Érdemes megnézni a teljes videót, hiszen abból láthatjuk, hogy milyen különbségek mutatkoztak az adott okostelefonok között, illetve Brownlee pár szóban beszél is róluk.

Nyilván jobb lett volna egy olyan teszt, ahol teljes felbontásban láthatták volna a felhasználók a képeket, de erre nem került sor. Talán úgy másabbak lettek volna a helyezések. Ti mit gondoltok a végeredményről?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!