Ázsia legnagyobb Apple Store áruháza nyílt meg Pekingben

Helme 2012.10.24. 15:49 Apple, Egyéb 0 db 458

Ázsia legnagyobb Apple áruházát nyitotta meg az amerikai órásvállalat Pekingben. A négyszintes üzletnek a legismertebb bevásárló utcában a Vangfucsingon (Wangfujing) választottak helyet, s háromszáz alkalmazott fog benne dolgozni. A médiacsoport kalauza John Browett értékesítésért felelős alelnök volt, aki azt mondta: arra készülnek, hogy minden városban minden kínai fogyasztót kielégítsenek. “Mindez egy kis időbe telik” – tette hozzá. Annyit még elárult, hogy hamarosan a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városa is kap egy áruházat.

A múlt pénteki hivatalos megnyitó egybeesik az iPhone 5-ös kínai bevezetésével. Az Apple-nek világszerte 390 nagyáruháza van, s a legújabb Pekingben a harmadik, Kínában pedig a hatodik. A világ legnépesebb országában félmilliárd felett van az internetezők száma, a felhasználók már túlnyomórészt okostelefonokon kapcsolódnak a világhálóra. Hivatalos adatok szerint június végén 388 millió kínai használta rendszeresen böngészésre a mobiltelefonját.

Tavaly az Apple éves szinten megduplázta eladásait Kínában. Az eladások értéke elérte a 13 milliárd dollárt, miközben a többi piacon 10 százalékos bővülést ért el. Az Egyesült Államokon kívül legnagyobb piacán a második negyedévben 28 százalékos visszaesést szenvedett el a z Apple az első negyedévhez képest, de így is – már a félév végén – megközelítette a tavalyi egész éves forgalmat.

A vállalat első embere, Tim Cook, aki nemrégiben járt a kínai fővárosban, többször kifejtette: cége hatalmas tartalékokat lát az ázsiai, különösen a kínai piacban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!