iPhone 5 – Ahogy az Apple emeli a gyártást, úgy csökken a minőség is

KeleMan 2012.10.10. 13:45 Apple, iPhone 49 hozzászólás 4 637

A Bloomberg a mai napon lehozott egy igen részletes cikket, melyben beszámolnak az Apple legújabb csodatelefonja körüli gyártási nehézségekről és minőségbeli problémákról. Tény, hogy az új iPhone 5 készülék a legjobban fogyó okostelefonná vált a világon, hiszen az első 3 napban 5 millió darabot tudott értékesíteni az Apple.

Egyesek szerint ez a szám lehetett volna több is, elemzők akár 10 millió darabos eladást is prognosztizáltak, de egyszerűen nem volt ennyi telefon legyártva. Azóta is bár folyamatos a gyártás, készlethiánnyal küzd a cupertinói vállalat. A legnagyobb problémát viszont a gyártás körül kialakult nehézségek okozzák. A Foxconn üzemeiben az elmúlt 2 hétben több sztrájkról és egyes esetekben tömegverekedésekről is lehetett hírt hallani.

Az Apple bár megköveteli a minőségi gyártást, sajnos ez rohamosan csökken, ahogy a termelést emelik. A készülék alumíniumburkolata teljesen megegyezik azzal az anyaggal, amit az Apple a MacBook készülékeihez is használ az Unibody házak kialakítása során, de az anodizált anyagról a fekete modellek esetében pattogzik a festék.

Nem egy felhasználó számolt be arról is, hogy a készülék megérkezése és annak felbontása után már a dobozból kiemelve hiányos volt a fedőrétege az iPhone 5-ös fekete színű készüléknek. Sajnos mindez a piacra is kihatással van. Az elmúlt egy hétben csodálkoztunk is az Apple részvényeken, hiszen az iPhone 5 premierje után ismét 702 pontra emelkedtek az Apple papírok árai. A tegnapi napon, tehát a premiert követő két hétben azonban már csak 635,85 pontos értéken álltak a részvények.

Valami hiányzik és valami mindig balul sül el. Az év elején ugye kijött az iPad 3, aztán nyáron az OS X Mountain Lion és a Retina MacBook Pro készülék is. Most az új iPhone 5 és a megújult iPod készülékek is. Minden egyes termék rajtnál a részvények emelkedtek, de egyszerűen nem tudták megtartani az értéküket.

Egyes elemzők szerint az év végére az Apple papírok elérhetnék az 900-1.000 dollár körüli értékeket, szóltak legalábbis még év elején az elemzői nyilatkozatok. Hát így nem fog menni kedves Apple. Minőséget szeretnénk ismét és nem azt, hogy a tömegtermelés miatt csökkenjen az Apple eszközökbe vetett hitünk. Mert ezt a piac igazán megbosszulja majd hosszabb távon.

És lám, ez a folyamat már el is kezdődött. Elég ha csak a részvényeket nézzük. Aggódni persze még nem kell, de ha a közeljövőben 600 dollár alá csökkennek a részvények árai, úgy valamit nagyon gyorsan ki kell majd találjon az Apple ahhoz, hogy ne váljon egy tucatgyártóvá a világon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

49 hozzászólás

 1. Csaba - 2012.10.10. 13:47

  Nekem a 4S fém része is foltosodik, foltosodott.. Ez ilyen.

 2. DrJuris - 2012.10.10. 14:32

  Én bevallom megvettem a Samsung Galaxy S3-at, azzal legalább semmi de semmi gond. Átlagos lett az iPhone, még akkor is, ha az iOS alapvetően a legjobban használható rendszer. Nem “flamekeltés”, de az S3 kb. mindenben jobb. Az Apple pedig max. az iPad minivel durranthatna, a jövőre érkező esetleg 5S megint nem lesz innovatív. Innentől az Apple szalad a konkurencia után, nem fordítva.

 3. Crash999 - 2012.10.10. 17:01

  És az s3 meddig bírja ha elég sokat mobilnetezel vele? Mit bír az akku folyamatos nyomkodas melett? Komolyan gondolkozom h i5 helyett én is inkább s3-at vennek.

  • Jegi - 2012.10.11. 07:49

   Egy napot simán kibír. Ha sokat netezel.

 4. Balázs - 2012.10.10. 18:07

  android..pfff. semmit nem ér a galaxy S3

 5. MacFly - 2012.10.10. 18:11

  Minek kell kínai gyárban gyártani ezt a csúcstelót?

  • Anonim - 2012.10.10. 19:45

   mert olcsó a munkaerő.

   • Qpack - 2012.10.10. 20:32

    “Designed by Aplle in California Assembled in China”
    ez a 2g hátulján van, minden egyes iPhonet ott gyártanak, mert olcsó, csak most a minőség rovására ment… ez van,ha tömegtermék és ez ellen már nem tudnak tenni, nem mondhatják, hogy max 5milla a gyártósorról havonta.

 6. Lerobi - 2012.10.10. 18:14

  Iphon 5, fekete és semmi baja.

 7. Csoki - 2012.10.10. 18:26

  Nekem amúgy is a fehér tetszik! Egyébként aki a Sam…ot válassza az iPhon után, :) az meg is érdemli. Sehol sincs szoftverileg!! Többször fagy le mint megy..!

 8. neve senki - 2012.10.10. 18:31

  Balazs attól még hogy te szűk látókörű vagy, attol még ér valamit az a galaxy, mert nekem nehogy azt mond h az iphone 5 megér 200.000 Ft…
  (a hardwere étékéről ne is beszéljünk)

 9. Huba - 2012.10.10. 18:36

  Fekete Iphone 5. Hibátlan!!! Nem fagy, nem kopik, 2 nap akksi, tökéletes. Szerintem gerjesztik a pletykákat!!!!

 10. Anonim - 2012.10.10. 19:43

  Hjajj gyerekek miért kell ezt csinálni!?

  Készülékvásárlás előtt állok, sorba kapom a cikkeket hogy kopik, nem jó, lila, nem jó, születésnapozik nem jó, tömegtermék nem jó, ez jobb nem jó.

  Holott ha letekerek az összes ilyen cikknél a kommentekhez ezt látom vissza nem kopik jó, nem lila jó, kikapcsolható jó, még nem tömegtermék jó.

  Igazán megnehezítitek a döntést. A fekete sokkal jobban tetszik mint a fehér, de a kopás miatt már nem tudom minek higgyek a cikknek vagy a kommentnek. (lehet hogy ez csak egy szakmai fogás hogy több a fehér és vigyük azt.) “Rákényszerítetek” a fehér vásárlására, holott a fekete tetszik, de az lehet hogy hibás?(kopik).

  Tényleg rossz így ezt készülékváltás előtt hallani. Persze megvan a saját véleményem is, de nagyon jól elbizonytalanítottak a dolgok. Ezt is látni azt is látni. Mi az igaz?!:D

  • Rolika - 2012.10.11. 12:02

   Nyugodtan megveheted a fekete változatot!!!Van egy bizonyos széria a mi már kifutott(pontos dátumot most nem tudok mondani,hogy mikor készült),abban a szériában előfordult hogy kopott a festék….egyébként meg én egy autógyárban dolgozom(mercedes)valljuk be legjobb a világon!!de azért itt is szoktak bakik lenni…én látom…a másik meg hogy mindenki majmolja hiszen az iphone az okostelefonok “Zeusa”….tehát ez a mérce…nagyúr az írigység…a lila folt sajnos tényleg létezik..de nehogy az képzeld hogy minden egyes fotónál…csak bizonyos fotózási körülmények között….szal vedd csak meg nyugodtan a feketét….

 11. Csumpillla - 2012.10.10. 19:50

  Amonim! Az az igazság,hogy nekem 36. heti,piszok jól működik ,mindenben tökéletes ,de sajnos kopik….
  Nekem konkrétan annyira nem mint a képen ,de 2-3 tűhegynyi kis fénylő pont már van rajta …… Remélem több nem lesz!!

 12. Lerobi - 2012.10.10. 20:28

  A képen kb. 10 szer földhöz vágják az iPhont , és utánna felrakják, hogy nyomják a lejárató kampányt .
  Tiszta vicc

 13. Sohi - 2012.10.10. 21:28

  Nekem is 36. heti, dobozból kivéve 2 tűhegynyi pötty volt, megjelenés óta zsebben hordom, nincs tokban, ma a lakáskulcs is bekerült véletlen a telefon mellé, ennyi. Nem lett több lepattogás kopás. Igazság szerint abban se vagyok biztos, ha ez a botrány nem bukik ki észrevettem volna-e egyáltalán a pöttyöket :)

  Az iphone 3gs hátulja (fekete) nálam anno fehérre kopott, senki nem foglalkozott vele.

  Ennyi a véleményem, ezek szerint én igénytelen vagyok, jó nekem az iphone 5, nem kell tucat android…

 14. Wolfendrusz - 2012.10.10. 22:07

  Nem értem minek kell itt más koreai gagyikat reklámozni!!!
  Akinek az van és szerinte nincs is jobb és nem is lesz,az miért nem a saját fórumán írogat?!
  Nekem eszembe sem jut megjegyzést tenni ha meglátok valakinél egy S”zuper” 3-at!
  Fordítva pedig más a helyzet,sokan ócsárolják az Iphont!
  De vajon miért?
  A válasz egyszerű,nem értenek hozzá,vagy nincs rá pénzük…
  Az ilyen hozzászólás pedig “az S3 kb. mindenben jobb” szerintem szánalmas!
  Az ellenkezőjéről oldalakat lehetne írni,de igazából nem is kellene velük foglalkozni,csak sajnos ide írogatják a lejárató beszólásaikat!
  Ennyi…

 15. Bujdosó Zsolt - 2012.10.10. 22:42

  Hali!!

  Fehéret szerettem volna de nem volt csak fekete. Féltem a kopástól a sok cikk miatt de nem bántam meg semmi baja tökéletesen müködik. Még eggyel sem találkoztam ami kopott lett volna. Használtam s3-at átmeneti telonak meg tetszett is külsőre untam a 4s-t de egy rakás szar. Mindig is iphone-t használtam ès azt is fogok mert ez a legjobb. Egyszerüen mikor nincs velem elveszek hiába van akármilyen telefon ott semmit nem ér. Mellesleg hozzá teszem telefonos vagyok évek óta ezzel foglalkozom. Rengetek teló megfordul a kezemben de iphone-tól jobb nem kell. Ezt nem azért irtam hogy itt nagy dícséreteket irjak vagy bárki azt gondolja nagyképű szöveg. De ez az igazság és már elegem lett a sok hülye irásbol mert attol hogy telefonos vagyok mikor megjelent es irták a kopást engem is elbizonytalanított. Nem mondom lehet van egy két hibás de miből nincs!!??

  Szerintem kurva jó androidot gyülölöm soha nem birtam megszokni még mikor telefont probálok ki már azt is nehezen akarom. Aki meg fikáza az iphone-t hogy szar meg jobb androidot kapnak töredékéjért az azert mondja mert nem tudja megvenni. Ez nem szégyen de nem kell lehordani. Aki nem használt iphone-t nem szeretet bele annak fasza az android.
  Válaszolva egy kérdésre igen is megéri a több mint 200.000 ezret. 4s-t is megjelenés napjan azonnal vettem. Párom is kiakarta probalni az androidot. De maradt az iphone-nál. Neki feher 5 nekem fekete 5 mind ketto hibatlan. Koszi. Udv. :))

 16. Baluka - 2012.10.10. 23:05

  Nekem 35. heti van fekete és nem kopik. Igaz vigyázok rá mint mindegyik iphonomra eddig. Nem kell kulcsok és vésők mellé tenni, kalapáccsal ütögetni és akkor nem lehet baja. Ha megnézitek a cikkbeni képet akkor látszik, hogy azt a telcsit leejtették mert vannak a kijelző kereténél is horpadás nyomok.

 17. Csakegyvélemény - 2012.10.10. 23:30

  Sziasztok!
  A nagy Iphone utálóknak csak egy rövid beszámolót(nem vagyok elfogult):
  Az első okostelefonomat pont egy éve vettem meg és valamiért egy Galaxy S2-re esett a választásom, minden teljesen jó volt tetszett, gyors volt, fura volt az android mert előtte még nem volt ilyen telefonom és ez is tetszett. Az, hogy volt hogy 2 naponta fagyott az nem zavart mert az előtte lévő telefonjaimról inkább ne beszéljünk.(egésznap használom a telefont mert a munkámhoz kell) szóval minden tetszett.
  Kijött az S3, megvettem. Ez elkezdett mégtöbbször lefagyni és az alkalmazásoknál is volt 1-2 probléma ez elkezdett zavarni egy 180.000Ft-os telefonnál. És az anyaghasználatról ne is beszéljünk…. Sok műanyag és a fogása se tetszett egy idő után.
  Kb 2 hónapja lecseréltem egy 32GBos 4S-re. Hát nem kérdés, hogy ég és föld. Elegáns és exkluziv az anyaghasználat sokkal jobb. Szoftveresen meg mindenki próbálkozhat de szerintem ez a legmegbízhatóbb. Nem fagyott le még soha, nem akad, nem gondolkodik és mindig azt csinálja amit én szeretnék.
  Szerintem csak úgy lehet teljes véleményt alkotni, ha mind a 2 telefont kipróbálja huzamosabb ideig valaki és a végeredmény nem kérdés.
  Szép estét

  • Jozsi - 2012.10.11. 10:58

   Ezt hívják gyártási szórásnak, ami mindkét típusnál fennáll – ebből látszik a tömeggyártás technológiai szintje, ami csak olykor látszik magasnak, de vajóban az Iphone-nál és az S3 nál is hasonló.

 18. Golya - 2012.10.10. 23:32

  Nekem még soha az életem során nem volt olyan telefonom ami nem kopott volna a használattól. De ha nem olvasok minden nap két cikket arról, hogy kopik akkor nagyon sokáig nem tünik fel… Nekem ez a véleményem. A kopás gyorsasága pedig csak attól függ, hogy milyen körülmények között használom.

 19. iKris - 2012.10.11. 09:28

  Épp a hibátlan iPhone 5-önről írok, egyáltalán nem kopik, nem kéne minden szemetet lehozni, ami a külföldi oldalakon van… Pletyka. :)

 20. mackohaver - 2012.10.11. 09:57

  Nagyon szép az i5, de az akksi kapacitása túllőhetett volna az androidos többin.Ha sokat használod akkor kopik – melyik nem ? Elit teló kell?i5: 200 ezres. Tömegcikk is jó ?S3:120 ezres.
  Bár bukott az iphone5 :
  minőségen :kopás,kameraképek,megint új csatlakozó.
  appok: maps – hogy a többit ne is említsem
  hardver : még mindig 2 magos proci,micro usb hiány,ennél nagyobb akkumulátorkapacitás, retina kijelző hiánya
  használtam iphont és s3 .

  Nem vagyok elfogult , többet tud s3 , de szebb az iphone5.

 21. DrJuris - 2012.10.11. 10:07

  Direkt írtam, hogy NEM flamekeltés! Mindenki azt vesz, ami akar. Más kérdés, hogy nekem sosem vagy az S3, most jön rá a Jelly Bean, ráadásul 130e-t KÉT év garanciás gyári függetlent kapsz, míg i5-ből 220e kb. mindez…a nagy kijelző pedig irtó jó, akku cserélhető, memória 72GB-ig bővíthető, van rádió, lényeges pontok. Az iOS kiváló rendszer, kismillió applikációt vettem meg rá, mert talán minőségibb, de ez van. Két külön világ, viszont az iPhone nem különlegesség, megyek a villamoson Pesten és még a 13 éves lánynál is minimum i4 van, akkor hogy is van ez? Mindenesetre az árra visszatérve, a Vodafone-nál lévő RED minden tekintetben tökéletes választás…
  Még hozzátenném, hogy a fentieket nem laikusként vagy elvakultként írom, hiszen kimondottan ezzel foglalkozom, van rálátásom a dologra…

 22. ESzállás - 2012.10.11. 10:23

  Nekem iPhone 4 van fiamnak s3. Emberek az a lényeg mire használod a telót.
  Nekem a munka, a gyereknek játék, YouTube. Munkára jobb az iPhone a gyereknek meg jobb az S3. iPhone nem fagy teszi a dolgát, de ha játszanék, neteznék akkor jobb az S3 (ezeket én ipaden teszem) Nem rossz az új android a gyerek nyuzza, mégsem fagy, a kijelző gyönyörű.
  Az iPhone 4 hasznos munka eszköz és nem cseréltem 5-re, mert így jó ahogy van.

 23. Rocco - 2012.10.11. 10:39

  Én is megvettem az S 3-at, így iphone után… Kíváncsi vagyok rá. Akárkit kérdezek, mindenki mást mond a két cég csúcs telefonáról, pedig még anno az iphone 5t akartam, de valahogy nem adta, illetve szerintem várni kéne a megvételével év végéig vagy jövő év elejéig, amikor már nincs készlet hiány és nyugodt a termelés, így már jobban oda lehet figyelni a minőségre.

 24. Foreign3r - 2012.10.11. 11:55

  35. Heti, hibátlan. S3 is van. Kicsit (hangsúlyozom, KICSIT!) tovább bírja a Samu akkuja, egyébként fagy, lassul, kilép és szégyellem. :-D Ennyi.

 25. Crash999 - 2012.10.11. 12:45

  Egy másik magyar iPhone oldal ( nem nevezném meg)
  Pont az ellenkezőjét állítja ennem a cikknek!
  PONT HOGY A MINŐSÉGÉRE MENNEK MOST! ÉS EZÉRT ELHÚZÓDIK A TERMELÉS!

 26. Rolika - 2012.10.11. 13:10

  Valaki tudna segítene nekem..kecskeméti vagyok és nem tudom elérni a Mammutban lévő tpontot…van e még készleten fekete 16gb iphone5??köszönöm!

 27. Parallax - 2012.10.11. 13:14

  Fene se tud már kiigazódni itt a véleményeken. Mindegy, én már megrendeltem egy feketét, lesz, ami lesz.

 28. a.sebi - 2012.10.11. 14:50

  Nekem a noteom megvan fél éve és egyszere fagyott…aksi ki majd be..és kész…de amugy soha semmi bajom nem volt vele pedig harduser vagyok….nem hiszem h az s3 fagyna..

 29. chris - 2012.10.11. 15:14

  ott a pont. ez a telefon sérült már eleve, nem pedig sima kopásról van szó, látszik a kijelző üveg és alu keret közti _műanyag_-on lévő sérüléseken.

  Én a Note-ról váltottam. Két külön világ, két külön koncepció. Az iPhone nem rendesen multitaskos (csak bizonyos esetekben) de emiatt nem is kell félni hogy valami program leszívja az akksit. Az S3-al mennyit lehet netezni ha full fehér háttérrel teszed ezt (oldalak 99%-a ilyen)? AMOLED tud olyankor fogyasztani… Note-nál legkisebb fényerőn kijött 3.5óra, 2500mAh akksival, iPhone5-nél 6 óta simán megvan 1400mAh. A fagyás az annyira nem számít, szerintem a lag és fagyás dolgot már egész jól kiküszöbölte a Google, sokáig tartott de megvan (JellyBean ill Project Butter).

  Viszont gondoljatok bele, egyik napról a másikra piacra dobnak 5MILLIÓ!!! darab telefont. Itt a NET. ha csak párezer darab hibás amerikában, írja a netre, és sokkal sokkal rosszabbnak tűnik a dolog mint amilyennek tűnik.

 30. MacFly - 2012.10.11. 16:21

  Szerintem hiszti az egész.

 31. anonim - 2012.10.11. 22:13

  Nemertem miért mindenki a samsungot hozza fel ellenpeldanak… Ott van például a htc csucstelefonja a one x nem fagy jó anyaghasznalat gyors szép olcsobb es kevés van belőle . Én eddig hűségesen megvettem évente az iphonet ráadásul a legnagyobb kapacitasut egészen a 2g től kezdve de valahogy úgy éreztem nem elég, kellett mellé egy másik telefon is szóval vettem i4 mellé egy sensationt azóta igy csinálom most éppen 4s 64 es egy one x teszi teljesebbé az életem :D Szerintem a kettő kiegészíti egymást es igy a legjobb természetesen samsung szóba sem jöhet :)

 32. Sohi - 2012.10.12. 08:10

  Sajnos részben hiszti, tényleg vannak apró festési hibák, de nem olyan mértékben mint ahogyan többen írják. Délután csinálok a fekete i5-ről képeket és megmutatom az enyém dobozból kivéve milyen volt, de azóta se kopott tovább.

 33. Asszem - 2012.10.12. 16:18

  Két hete van meg az 5 fehér, semmi gond nincsen vele. Előtte 4volt, attól jobban bírja az aksija, szebb képet készít es mindezt gyorsabban teszi. A “lila folt” szindroma ritka esetekben és szögből fordul elő, de ehhez hasonlót a 4nél is tapasztaltam. Nem a “kopás” miatt választottam a fehéret, hanem azért mert az előző fekete volt, es most a fehér tetszett meg.

  Az S3-al nem hasonlítanám össze, különböző méret és op.rendszer más felhasználói élményt ad. Akinek nagy telo kell es android vegyen S3-at, aki meg szereti kompaktabb meretet es az iOS-t az iPhonet. Mind a kettő gyors es jól használható.

  Aki meg elkezdi hasonlítgatni a paramétereiket, hogy ez a jobb meg, ennek vagy annak ennyivel erősebb stb., az még mindig az ovis autókártyás,” a nagyobb lóerő adat viszi…” szinten van.

 34. Anonim - 2012.10.12. 16:51

  Szerintetek Samsung Monte- ról érdemes váltani?! :D:D

  • Qpack - 2012.10.12. 17:31

   NEM! Valójában amit a Samsung Monte és a rászabott android operációs rendszer kínál neked, azt te nem tudod értékelni, így arra sem jöttél rá, hogy ez az évszázad telefonja mivel az iPhone minden paraméterben és felhasználói élményben alulmarad a már-már a fellegekbe repített és ott a habokban úszkáló Montéd mellett :DD

   • Anonim - 2012.10.12. 17:36

    Még ha android lenne rajta xD, De én is így gondolom. Valamiért még mindig jobbnak érzem mint az iPhone 5-öt ;DD

    • Qpack - 2012.10.12. 17:40

     Mindenre rászórják az androidot, gondoltam ezen is van, de attól a helyzeten nem változtat :P :DD

     • Anonim - 2012.10.12. 17:56

      Ezen se “Lila kamera” nincs, se kopás, rossz térkép program sincs (csak használhatatlan:D)

 35. Zoli - 2012.10.12. 22:49

  Ha valaki megkèrdezi mièrt vegyen iphonet, ne androidot mindíg azt vàlaszolom, mert ez müködik! Haverom most vett S3 at csak röhögök rajta, vicc! Naponta 3x kikapcsol, a 4s em csak akkor kapcsol ki ha akarom! Lefagy? Azt sem tudom miaz…. Ő màr tudja.

 36. babfiu - 2012.10.13. 14:36

  nem azért mondom persze telefon ezáltal kopik ez van ez kell szeretni :D i5 öm van fehér lassan 2 hetes és a kis krom szerü dolog már tiszta karc nem zavaro de azért látni lehet egyszer le ejtettem egy ilyen belebujtatos zokni tokban és ilyen pöttyös lett a sarka vagy én nem tudom deh ilyen érdes lett a felület az alma lógó a hátulján mikor kivettem a dobozbol akkor már volt rajta egy ilyen kis pötty szerü anyag fel jövetel az üveg és az aluminium találkozásánál az aluminiumon ugy szint gyárilag volt egy kis ütödés szerü deh összeségében naggyon elégedett vagyok vele kb 3 hónap és a fekete és a fehér is full jó lessz tuti lessz valami garanciális bibi rajta és tré kicseréli 4em nél ugyan ez volt meg vettem eldobálta a hálozatot minden baja volt beszart a tetején a power gomb tré bevittem kicserélte 3hónapos volt azóta semibaja hálozatot se dobálta el ennyi az egész nem kell szomorkodni az apple sokkal jobb jó az .ismerősömnek glaxy note ja van mikor megvettem a 4et szidta mint a bokrot zamzung sokkal jobb mondom azt felejsd el mostanra fasza kivan meg vettem az iphone 5 öt másnap mutatom neki és meg rendelte abba a pillanatba h ő többet nem kér a samsung bol :D

 37. Tibko - 2012.10.13. 16:24

  S3-at használok.érdekes nekem még egyszer sem fagyott, lassult. elégedett vagyok vele.

 38. Waffen - 2012.10.21. 17:03

  Tény és való ,hogy az Almások most nem jeleskedtek abban a minőségben amit megszoktunk tőlük ,de a 4s mellé jönni fog az 5 ,kibontom a boltban és ha bármi is nem olyan ami nálam elvárt el se hozom ,.
  Invisible shildet már megrendeltem előre ill.hátra ,a keret azért sérül hamarabb mint a 4s é mert alu és nem acél !

 39. Eper - 2012.10.22. 19:58

  Kerek 1 hónapja van nálam az iphone5.korábban sima 4-esem volt.a kulombseg nagy a ket modell kozott.persze az 5-ös jobb, gyorsabb,szebb,kiváló képeket csinál.de!
  -2evig hasznaltam a 4-est mindenfele tok meg bumper nelkül.a hatlapi apro karcolásokon kívül semmi komolyabb baja nem volt.!
  -1 hónapja van nálam az 5-ös védőtokban hordom,vigyazok rá.és csodával határos módon a fekete keret mégis karcos és csak ott ahol szabadon van a felulet-sleep gomb, hangerő gombok.fogalmam nincs hogy karcolodott meg.persze ha zsebre is vagtam akkor kulon ures zsebbe.es kifejezetten idegesít, ha vesszük a tényt hogy £530 fizettem érte.
  Csalodtam az “ájfonba”
  Roviden ennyi.

 40. Grostye - 2013.02.13. 08:43

  2 èvig egy SGS 2 tulajdonosa voltam, leírnàm a tapasztalataimat! kezdenem a keszulek hardware reszevel; korulbelul 1 evig folyamatosan hasznaltam afrikaban(sivatagi resz, dzsungel stb)ahol eleg sok helyen porosak az utak illetve a legter + nedves levego…..kulsoleg a telefonon egy karc nem volt es de meg besem azott de megnondom oszinten par honap a megvetel utan mar nem is annyira vigyaztam ra…tehat se tok se semmi! Meg a fulhallgato is olyan koszos hogy csoda hogy meg mukodik, de mukodik es eleg jol szol!
  Szoftver: kb 18 x szart be az android szoftverhiba miatt…18x kellett ujratelepiteni…kezdtem unni a dolgot! Meg folyamatosan lefagyott! Ugyhogy itt nem a sams… Keszulekekkel van a baj hanem azzal a r…dt szoftverrel amit raraknak…megbizhatatlan! A csaladunkban az osszes iphone megfordult mar 2g-5 ig…de meg egyszer sem kellett ujratelepiteni… Sot a 2g ami eleg sok utat jart mar meg meg mindig kifogastalanul mukodik es kezdetek ota meg van! ( igazabol en csak annyit tudok mondani, hogy a samsung gyart klimaberendezeseket, penztargepeket,mosogepeket es meg sorolhatnam..,(de tudom hogy a samsung mobile egy kulon reszleg) de az apple akkor is csak apple es kategoriailag egy celja van!

Szólj hozzá Te is!