Project Hope: az iPad segít a gyerekek félelmeinek leküzdésében

Helme 2012.10.10. 08:00 Apple, iPad 0 db 407

Talán cseppet közhelyesen hangzik, ha azt mondjuk: az iPadet nagyon sok mindenre lehet használni. De mit tegyünk, ha így van? Tudunk rajta játszani, könyvet olvasni, e-maileket intézni, interneten böngészni, dolgozni, s még számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire elsőre nem gondolunk. A Project HOPE -nál is így tartják az orvosok. Rengeteget segít nekik.

A Project HOPE-ról valószínűleg sokan azért nem hallottak Magyarországon, mert ez egy amerikai egészségügyi szervezet, mely 1958 óta segít azon elmaradott országokban, ahol erre szükség van. Az alábbi videón az egyik önkéntes, aki egyébként gyermekgyógyászati orvos, elmeséli miért hasznos az iPad az ő szakterületén. Dr. Dana Braner arról beszél a rövid kis mozgóképes anyagban, hogy az Apple szerkezete segít neki lebontani a falakat közte és a fiatal betegek között, ugyanis a gyerekek nagyon félnek ott az orvostól.

Érdemes megtekinteni a videót, látszik a sok mosoly és az, hogy örülnek a törődésnek ezek a gyerek. Amúgy annak ellenére, hogy Amerikában van központjuk, Magyarországon is létrehoztak egy bázist, igaz itthon a HOPE fő tevékenységi köre az oktatási programok szervezése.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!