Hatalmas botrány az elveszett iPhone 5 körül

Helme 2011.09.03. 04:45 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 6 hozzászólás 401

Az egész netes IT sajtó attól zeng, hogy megint sikerült elhagyni egy iPhone prototípust. Az Apple egyszer már ezt eljátszotta, most azonban úgy néz ki, hogy csak botránykeltés az egész, de túlléptek egy határt. Jelenleg még minden ködös, senki sem tud semmiről, és csak félinformációk láttak napvilágot.

Ha minden igaz attól áll a bál, hogy az Apple-nyomozók magukat rendőrként kiadva házkutatást tartottak annál a férfinál, akinél a feltételezések szerint ott kellett volna lennie az iPhone 5-nek. De ez ugye bűncselekménynek számít. Az SF Weekly megtalálta azt az embert, akiről a CNET története szólhat, legalábbis amit állít, az alapján ezt lehet feltételezni.

Sergio Calderón azt mesélte, hogy hat ember megállt a háza előtt és elkezdték kérdezgetni az elveszett iPhone 5-ről. Magukat San Franciscó-i rendőrnek kiadva még azt is megkérdezték, hogy milyen a bevándorlási státusza. Ezek után megkérték, hogy átvizsgálhassák a lakását, az autóját és a számítógépét. Ennek Calderón eleget is tett, de semmit nem találtak. Mivel a keresés eredménytelen volt megfenyegették, hogy szolgáltassa vissza a készüléket.

Sergio szerint nem tűntek nyomozóknak akikkel beszélt, vélhetően az Apple-nél dolgoztak, így a mai napig nem érti, hogy miért forgattak fel mindent a házában. A rendőrség közben a Gizmodonak azt nyilatkozta: nem volt tudomásuk semmilyen keresésről.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

Tehát jogosan merül fel a kérdés: ki is volt az a hat személy aki letámadta Sergiot? Az SFPD (San Francisco Police Department) állítása szerint nem kísértek senkit a Calderón-házhoz.

A csavar azonban ott van a történetben, hogy három órával később a rendőrség mégis módosította az álláspontját és kiderült, hogy tényleg mentek Calderón házához Apple-nyomozók társaságában, de szerintük a rendőrségről senki nem tette be a lábát a lakásba, csak vállalat képviselői nézhettek át mindent. Calderón azonban azt mondta, hogy mindenki benn járt. A 4 rendőr és a 2 külsős ember, akik magukat szintén zsarunak adták ki. Ha tudta volna Sergio, hogy nem mindenki az, amit állít, biztosan nem engedte volna be őket.

Az egyik férfi átadott egy névjegykártyát amin az elérhetősége volt. Anthony Colonnak hívják, s ő biztosan nem rendőr. A (mára már törölt) Linkedin profiljából ugyan kiderült: korábban San Jose-ban volt őrmester, de jelen pillanatban az Apple egyik vezető kutatója. Nem meglepő, hogy a saját nyomozóival próbálja meg felgöngyölíteni az óriásvállalat a szivárogtatásokat, de ez a történet már drámaibb, mint egy év végi Barátok Közt epizód.

Az SF Weekly kiemeli, hogy egy évig tartó börtönbüntetéssel súlythatóak azok, akik magukat hivatásos személynek adják ki jogtalanul. Az SFPD sajtóosztálya azt mondta, hogy fokozott prioritással kezelik az ügyet és kivizsgálják az esetet. Várjuk a fejleményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

6 hozzászólás

 1. iMike - 2011.09.03. 09:18

  ” Nem meglepő, hogy a saját nyomozóival próbálja meg felgöngyölíteni az óriásvállalat a szivárogtatásokat, de ez a történet már drámaibb, mint egy év végi Barátok Közt epizód.” LOL : D Van benne valami, ez kicsit már sok. Várjuk kíváncsian a képeket az eltűnt szifonról… :P

 2. B Dnl111 - 2011.09.03. 09:53

  pioritással :)

  • Helme - 2011.09.03. 10:05

   Köszi javítva

 3. Hematit - 2011.09.04. 06:37

  Kicsit unalmas marketing trükk, hog ymár megint elveszett egy prototípus. Újíthanának már a fiúk. Legalább ebben, ha már technikai újítással ali-alig rendelkeznek, mindent csak összelopkodnak

  • Buga Jakab - 2011.09.04. 09:08

   Hát igen, a iphone már régen nem akkora durranás. Sebaj, a fanatikusok úgy is megeszik, kíváncsi vagyok mikor ébrednek fel.

 4. Regyszart - 2011.09.04. 14:14

  szánalmas amit itt produkáltok!!

Szólj hozzá Te is!