Exkluzív – Újabb iPhone prototípus tűnt el!

KeleMan 2011.09.01. 07:38 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 108

Egy ekkora cég vajon kétszer is elkövetheti ezt a hibát? A válasz sajnos igen, bár erről nem az Apple, sokkal inkább az alkalmazottak tehetnek.

Ismét eltűnt egy vélhetően még be nem mutatott iPhone készülék prototípusa. Ezúttal a helyszín San Francisco Mission negyedében található Cava22 nevet viselő mexikói étterem és bár. A CNet értesülései szerint a készüléken már vélhetően 200$-ért túl is adtak az online Craigslist oldalán, de mindez közel egy hónapja történhetett.

Múlt évben ugyanez megtörtént, akkor egy 28 éves mérnök, Robert Gray Powell veszítette el az iPhone 4 készüléket egy német sörkertben, a Kalifornia állambeli Redwood városában. Igaz ugyan, hogy akkor a Gizmodo egyik újságírója vásárolta meg 5.000$-ért az eltűnt iPhone 4 prototípust, lett is belőle nagy csinnadratta, meg FBI, meg vádemelés és eljárás is.

Most mindenesetre nem kavart akkora port a készülék eltűnése, hiszen még csak kép sincs róla, de a CNet szerint az Apple-nél kitört a pánik. Az Apple belső biztonsági részlege lázas nyomozást kezdeményezett a rendőrséggel karöltve, hogy visszaszerezzék az elveszett “gyermeket”. Azt nem lehet tudni, hogy milyen iOS változat futott a készüléken, de az biztos, hogy már távolról törölték azt.

Egy forrás szerint az Apple mérnökei a készüléket egy kétszintes családi házban mérték be San Franciscoban, a Bernal Heights szomszédságban. Miután a rendőrség az Apple embereivel közösen kiérkeztek a helyszínre egy húsz év körüli fiatalembert találtak, aki bár tudta, hogy a Cava22-ben eltűnt a készülék, tagadta, hogy bármilyen információt is tudna az eszközről.

Állítólag a férfi engedélyt adott a rendőrségnek, hogy átkutassák a házat, de azok nem találtak semmit. A forrás szerint viszont érdekes volt, hogy az Apple emberei kérdezés nélkül egy nagyobb összeget ajánlottak fel a férfinak, amennyiben az a telefont visszaszolgáltatja. A fiatalember azonban ezek után is tagadta, hogy bármit is tudna a készülékről.

Időközben a CNet a Cava22 étterem és bár tulajdonosával és üzemeltetőjével is készített egy interjút. Jose Valle elmondta, hogy sem az Apple, sem pedig a rendőrség nem kereste meg őt, de arra emlékszik, hogy egy férfi többször is jelezte, hogy elveszített egy iPhone készüléket és amennyiben megtalálná, akkor mindenképp hívja fel őt.

Nos eddig a sztori. Sajnos fénykép nélkül eléggé kitaláltnak tűnik mindez, de persze akár igaz is lehet. Mindenesetre nem hiszem el, hogy az Apple alkalmazottak, akiknek valóban van hozzáférésük az új készülékekhez, azok teszteléséhez, csak úgy járkálhatnak velük fel-alá a világban. Nem tanultak az előző évi fiaskóból?

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!