Egy nagyon érdekes, új gesztust tesztel Pixel telefonjain a Google

HusztiD 2020.02.26. 12:55 Egyéb 0 db 176

Doubletap

A Google már gőzerővel dolgozik a következő okostelefonján, azonban a szoftverfejlesztésben is igyekeznek valami újat bemutatni. az XDA Developers nem olyan régen egy új gesztust fedeztek fel az Android 11 fejlesztői verziójában, melyre egyelőre Columbus kódnéven hivatkoznak, kizárólag a Pixel okostelefonokon.

Az egész lényege, hogy ha a Google Pixel telefonjainak a hátlapjára bökünk kettőt, akkor az alapértelmezetten behozza a kamerát. Természetesen ennél több rejlik az új gesztusban, hiszen ébresztésnél kikapcsolhatjuk a jelzést, de akár azt is beállíthatjuk, hogy felébredjen a Google Assistant, vagy játssza le az adott zenét, vagy videót, amit éppen akkor hallgatunk, nézünk.

Elviekben a fejlesztők gondoltak a véletlenszerű koppintásokra is, így a rendszer tudni fogja a szenzorai által, hogy mikor volt szándékos, mikor pedig nem. Mi erre azt mondjuk, hogy a véletlenszerű gesztusokat is érzik a telefonok, ugyanis nálunk is gyakran előfordul mondjuk, hogy bekapcsolódik a vaku, vagy feljön a kamera app. Érdemes lesz kivárni, hogy alkalmazza-e a későbbiekben a Google eme gesztust, vagy sem.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.25

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!