Itt a Google Pixel 5, az olcsó iPhone 12 rivális

HusztiD 2020.10.01. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 2 072

pixellineup

Az iPhone 12 széria leleplezése előtt mutatta be új okostelefonjait a Google, a Pixel 5-öt és a Pixel 4a-t. Korábban fordítva volt ez, hiszen az Apple mindig szeptemberben leplezte le új csúcskészülékeit, de a vírusnak köszönhetően most a Google villantott hamarabb.

A Pixel 5 az aktuális csúcsmodellje a gyártónak, amibe egy 6 colos OLED kijelzőt pakoltak, ami mellé 8 GB RAM, 128 GB háttértár és egy 4 080 mAh-es akkumulátor fért. A hátlapon egy 12 megapixeles széles és egy 16 megapixeles ultraszéles lencsét találhatunk meg, valamint a Pixel 5 támogatja a kétoldalú vezetéknélküli Qi töltést. A telefon lelkét a Qualcomm Snapdragon 765G chip hajtja meg, ami ugyan nem a legújabb processzora a Qualcommnak, de feltehetően pont emiatt tudja olcsóbban adni telefonját a Google, ami 699 dollárt jelent – tehát pont annyi, amennyiért az Apple adja az iPhone 11-et.

A második telefon egy kicsivel kedvezőbb árfekvésű készüléket rejt magában, a Pixel 4a-t. Itt egy 6,2 colos OLED kijelzőről beszélhetünk, ami ugyanazzal a processzorral és háttértárral érkezik, azonban itt már csak 6 GB RAM-ot találhatunk meg, illetve ebbe a készülékbe még egy 3,5 mm-es jack csatlakozót is elrejtett a gyártó. A telefon 499 dollártól indul, illetve akárcsak a Pixel 5, ez is támogatja az 5G-t.

Mondhatni, hogy egészen kedvező árfekvésű termékeket mutatott be a Google, s úgy néz ki, hogy ezúttal így próbálnak szembeszállni az Apple-lel. Papírforma szerint nem a legerősebb processzorral rendelkezik a készülék, de várjuk meg az első teszteket, hogy mégis hogyan szuperál a gyártó új telefonja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!