Két új méretben érkezik az iPhone 12 Pro; Jony Ive távozott az Apple-től – mi történt a héten?

HusztiD 2019.11.30. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 209

November legutolsó napjai sem teltek unalmasan, ugyanis több érdekes hírünk is volt, melyek legjavát ismételten egy csokorba szedtük.

SCREEN-SHOT-2019-11-25-AT-10.13.50-AM

Két új méretben érkezik az iPhone 12 Pro

Az Apple elsőnek a 2017. szeptemberében bemutatott iPhone X-zel vezette be a jelenleg használatos, új formatervet. Ekkoriban még csak ez az egy telefon volt a piacon (az újabbak közül), mely 5,8 colos kijelzőmérettel volt elérhető. A következő évben megérkeztek az iPhone Xs modellek, melyek közül a Max 6,5 colra nőtt meg.

iPhone-11-Pro-Max-display

Bővebben itt.

Face ID-t kaphatnak a jövőbeli Apple Watch modellek

Ha szabadalmakról beszélünk, akkor tudjuk jól, hogy az almások sorra védetnek le különféle leírásokat. Sajnos ezek zömével az a baj, hogy néha annyira jó a koncepció, hogy képtelenek megvalósítania fizikai korlátok miatt, s így van ez talán a mostanival is. A legújabb szabadalmat még 2017. szeptemberében nyújtották be, azonban még csak a napokban fogadták el.

apple_watch_series_3_2-640x357

Bővebben itt.

Több, mint 150 szervezet csatlakozott az internet megmentése érdekében

Az internet atyjaként számon tartott Tim Berners-Lee még idén márciusban magyarázta el, hogy hogyan kellene megmenteni az internetet. Elsőre talán furcsán hangzik, az internet megmentése kezdeményezés, azonban a World Wide Web atyja szerint az utóbbi időben egyre veszélyesebb hellyé nőtte ki magát.

save-the-web

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében beszámoltunk, hogy a jövőre érkező iPhone modellek 6GB RAM-ot kaphatnak, ami 50 százalékkal több, mint amit az iPhone 11 szériában találhatunk meg, valamint 2020-ban gyúrhatják egybe streamszolgáltatásaikat az almások. A Consumer Reports nagyon elégedett az új AirPods Próval, valamint megkaptuk az Apple-től az idei év leghangulatosabb, karácsonyi kisfilmjét.

maxresdefault

A hét második felében megtudhattuk, hogy milyen újdonságokat várhatunk a hatodik generációs Apple Watch-tól, majd remek koncepciót láthattunk az iPhone 12-től. Végül, de nem utolsó sorban a nagy igényre való tekintettel duplázta az AirPods Pro berendeléseit az Apple, majd Jony Ive is lekerült az Apple vezetőinek az oldaláról.

Ezek voltak a 2019-es év negyvennyolcadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!