Face ID-t kaphatnak a jövőbeli Apple Watch modellek

HusztiD 2019.11.25. 15:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 495

apple_watch_series_3_2-640x357

Ha szabadalmakról beszélünk, akkor tudjuk jól, hogy az almások sorra védetnek le különféle leírásokat. Sajnos ezek zömével az a baj, hogy néha annyira jó a koncepció, hogy képtelenek megvalósítania fizikai korlátok miatt, s így van ez talán a mostanival is. A legújabb szabadalmat még 2017. szeptemberében nyújtották be, azonban még csak a napokban fogadták el.

A leírás alapján lenne egy olyan Apple Watch, melyben helyt kapna a Face ID, tehát egy hasonló kamerarendszer, mint az újabb iPhone-okban lévő TrueDepth szigetecske. Ezen felül több biometrikus szenzor is megtalálható lenne opcionálisan egy szíjjal, ami a jelenleginél több adatot lenne képes kinyerni a felhasználójáról.

A Face ID és az új szenzorok hasznát leginkább az edzők vennék, hiszen általuk könnyebben mérhetnék az élsportolók teljesítményét, ugyanis a szenzorok és a fejlett arcleolvasó valamivel jobb visszajelzést adna az adott sportoló tevékenységéről és állapotáról, hiszen a folyamatos monitorozás mellett még az adott személyek arcát is elemezné sportolás közben.

Mivel ez csak egy újabb szabadalom, így ne vegyük biztosra. Jól hangzik az új leírás, de hogy lesz-e valaha olyan okosóra, melyben egy Face ID-hez hasonló kamerarendszer is szerepet kap, azt egyelőre nehéz megmondani.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!