Megvan az iPhone XI médiaesemény dátuma; ígéretesebb újítás vár az iPad Próra, mint az iPhone XI-re – mi történt a héten?

HusztiD 2019.08.31. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 405

Augusztus végén kiküldte hivatalos meghívóját az Apple a szeptemberi iPhone XI médiaeseményre, azonban ezen felül számos érdekes hírünk volt még.

phone-hiking

By innovation only – az Apple kiküldte hivatalos meghívóit a szeptember 10-i iPhone XI médiaeseményre

Eddig pletyka szinten merült csak fel, de péntek este óta hivatalos, hogy az almások szeptember 10-én tartják meg az idei év első médiaeseményét. Az Apple hivatalosan kiküldte az egyelőre nem sokat sejtető meghívóit, melyből kiderült, hogy az eventre kedden kerül sor a főhadiszálláson belül, a Steve Jobs előadóteremben a megszokott, reggel 10 órai időben, mely nálunk este 6 órát jelent.

appleinvites-800x843

Bővebben itt.

Hamarabb kaphat 3D-s hátlapi kamerát az iPad Pro, mint az iPhone

Nem ez az első olyan hír, mely azt állítja, hogy 3D érzékelésre képes kamerát kap a jövőbeli iPad Pro család. Ezúttal a koreai Elec számolt be a hírről, s ha minden igaz, akkor a jövő tavasszal érkező iPad Pro immáron nem csak három darab hátlapi szenzorral lesz felvértezve, hanem 3D mélységélesség érzékelésre is képes lesz.

iPad-3cam

Bővebben itt.

Naponta több ezer Siri beszélgetést monitoroztatott az Apple

Az Irish Examiner nem olyan régen arról számolt be, hogy az Apple megszüntette az úgynevezett Siri-lehallgatási tevékenységét. A hírek alapján egy ír alvállalkozót, a Globetech-et bízták meg, kiknél most több, mint 300 embert kellett elküldeni, mivel az almások felfüggesztették a folyamatot.

Apple-Siri-iPhone

Bővebben itt.

Trump szerint az USA dollár-billiókat bukott Kína miatt

Az elmúlt napok folyamán az amerikai elnök, Donald Trump megrohamozta a Twittert, ugyanis számos bejegyzést tett, melyben azt fejtegeti, hogy szeretné, ha az amerikai nagyvállalatok szakítanának a Kínával való kapcsolatukkal. Ennek hatására szinte az összes nagyvállalat részvényértéke csökkenésbe kezdett.

tim-cook-donald-trump

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében megtudhattuk, hogy az amerikai légitársaságok bizonyos 15 colos MacBook Pro modelleket tiltanak gépeikről, majd jött a hír, hogy USB C töltővel érkezhet az iPhone XI. A napokban több új MacBook Pro és Apple Watch modellszámokat jegyeztetett be az Apple, majd felmerült, hogy az idei évi Apple Watch Edition modellek kerámia és titánium tokozást kaphatnak.

Apple-Watch-Edition-angle-1-780x411

A hét második felében kiderült, hogy hatalmas bónuszt kapott az idei évre Tim Cook, majd kiderült, hogy lassan, de egyre jobbá válik a Spotlight kereső. Végül, de nem utolsó sorban megtudhattuk, hogy walkie-talkie funkción dolgozott az Apple az iPhone modelleket illetőben, illetve boncolgattuk kicsit, hogy mire utalhat voltaképp a szeptember 10-i médiaesemény meghívója.

Ezek voltak a 2019-es év harmincötödik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!