Naponta több ezer Siri beszélgetést monitoroztatott az Apple

HusztiD 2019.08.26. 15:55 Apple, Kiemelt hírek, Siri 0 db 318

Apple-Siri-iPhone

Az Irish Examiner nem olyan régen arról számolt be, hogy az Apple megszüntette az úgynevezett Siri-lehallgatási tevékenységét. A hírek alapján egy ír alvállalkozót, a Globetech-et bízták meg, kiknél most több, mint 300 embert kellett elküldeni, mivel az almások felfüggesztették a folyamatot.

A meg nem nevezett személyek szerint egy műszak alatt a munkavállalóknak nagyjából ezer Siri beszélgetést kellett meghallgatniuk. Természetesen ezek nagyja csak egy-két szavas parancsokból állt, de akadtak olyan esetek is, mikor egy konkrét beszélgetést hallgattak vissza ennek köszönhetően. Természetesen az anonimitás megmaradt, ugyanis még a munkavállalók sem tudták, kiket hallgatnak vissza.

A volt munkatársak nem beszélhettek arról, hogy milyen tevékenységet folytatnak, illetve arról sem, hogy ki a megbízójuk. Az elmondások alapján nem egy olyan eset volt, mikor Siri véletlenül kapcsolt be, így több esetben sikerült privátabb beszélgetéseket is visszahallgatniuk.

Az Apple azért bízta meg az alvállalkozót, hogy a tőlük visszaérkezett eredmények alapján tovább fejlesszék a virtuális asszisztenst. A korábbi munkatársak szerint ezzel nincs is baj, azonban azt nem tartják fair-nek, hogy az Apple nem kommunikálta ez a felhasználóik felé, hogy a Siri beszélgetéseiket visszahallgatják.

Egyébként valahol talán nyílt titok volt, hogy az Apple ellenőrzi a beszélgetéseket, ugyanis nem csak ők, hanem a társaik, mint a Google vagy az Amazon szintén végeztek visszahallgatásokat, hogy a jövőben még jobbá tegye saját rendszereiket.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!