A Lenovo bemutatta az első teljes kijelzős, hajtogathatós PC-t

HusztiD 2019.05.16. 13:55 Egyéb 0 db 138

lenovofoldablepc2-800x596

A Floridában megrendezett Accelerate konferencia berkein belül mutatta be a Lenovo a legújabb termékét, melyre csak hajtogatható PC-ként hivatkoznak. A videót és a képeket elnézve inkább egy hajtogathatós tabletnek lehetne nevezni a terméket, azonban a gyártó szerint, a ThinkPad X1 nem tablet, hanem PC.

Ahogyan láthatjuk, a termék teljes kijelzős kialakítást kapott, amin billentyűzetet nem találhatunk. Maga a panel egy 13 colos, 2K felbontású OLED kijelző lesz, melyet az LG fog legyártani. Sajnos egyelőre konkrétabb specifikációt nem osztottak meg a PC-ről, vagyis a teljes kijelzős laptopról, így nem tudni, hogy milyen belső hardverelemekkel érkezik, de az ígéretek alapján a következő év folyamán lehet számítani a megjelenésére. A Lenovo szerint a ThinkPad X1 az első teljes kijelzős, hajtogathatós PC, amit leginkább azon felhasználók számára találták ki, kik rajonganak a mobiltechnológia és a hordozhatóság iránt.

Egyelőre kevés az információ, így mi azt mondanánk, hogy érdemes lesz megvárni, mire egy normális bejelentést tesz a gyártó, ahol nem csak pár promóképen, hanem működés közben is láthatjuk. Noha a termék a következő év folyamán fog megjelenni, esélyes lehet, hogy kicsivel később, talán még az idei év folyamán láthatjuk mozgás közben.

Szerintetek van-e értelme egy hajtogatható PC-nek, ami igazából olyan, mint egy tablet?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!