Az M1-es MacBook Airnek köszönhetően növelte eladásait Q3-ban az Apple

HusztiD 2021.11.04. 09:55 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 123

Most, hogy hivatalosan is véget ért az idei év harmadik negyedéve, illetve a nagyobb vállalatok egyaránt megejtették a pénzügyi konferenciáikat, így a különböző elemzőcsapatok előálltak a szokásosnak nevezhető számításaikkal, melyekből megtudhatjuk, miképp alakult a piac.

Az aktuális kimutatással a Strategy Analytics csapata állt elő, kik azt vizsgálták, hogy hogyan alakult Q3-ban a PC-s piac. Továbbra is a Lenovo a legnagyobb, hiszen 15,3 millió gépet szállított le a gyártó, ami 5 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, illetve a piac 23 százalékos szeletét tudhatja magáénak.

A második helyen lévő HP 5 százalékos csökkenést könyvelhetett el magának, de így is sikerült 14,3 millió gépet eladni. A harmadik helyet befogó Dell nagyot ment, hiszen 50 százalékkal növelte eladásait, így ezúttal 12,2 millió PC-t passzolt el világszerte.

Az Apple 6,5 millió Mac-et adott el, ami 10 százalékos piaci megoszlásnak felel meg, illetve ugyanekkora mértékű éves növekedést könyvelt el. Az elemzők szerint a tavalyi év folyamán piacra dobott M1-es MacBook Air volt a nyerő a felhasználók számára, hiszen nagyobb teljesítménynövekedést hozott, ami mellett kiemelkedő üzemidőt kínál és az ár/érték arány egyaránt kedvező.

Maga a PC-s piac egyébként 8 százalékot nőtt az egy évvel korábbi adatokhoz képest, s a júliustól szeptemberig tartó időszakban összesen 66,8 millió PC-t szállítottak le a gyártók.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!