Voltaképp ez áll a BeautyGate hátterében, avagy ezért szépíti szelfijeinket az Apple

HusztiD 2018.10.04. 15:55 iPhone 1 db 602

beauty-mode

Az elmúlt napokban kapták fel fejüket az iPhone Xs tulajok egy része, hiszen érdekes, úgynevezett szépítő effektet pakol a felhasználók arcára az Apple előlapi kamerája. Természetesen az internet népe hamar felkapta a témát, s a hír még a Halide alkalmazás fejlesztőihez is elért, kik szemügyre vették a történetet.

Először is az fejlesztők egy dolgot leszögeztek: az iPhone Xs új szenzorai magasan verik azokat, melyek az elmúlt években helyt kaptak az Apple telefonjaiban. A hozzáértők szerint az Apple egy sokkal jobb és agresszívebb zajcsökkentést alkalmaz, mint eddig bármikor, mely kihatással van az expozícióra és vele egyben az élességre. Eme elegynek köszönhetően látjuk úgy, mintha egy beauty filtert pakolt volna képeinkre az Apple.

A szakik szerint először azt kell megértenünk, hogy miképp működik az agyunk. Az agyunk első körben az élességet észleli. Sajnos a való élet nem úgy működik, mint a CSI sorozat, ahol a nyomozók a végtelenekig nagyíthatnak a kamerás felvételekben úgy, hogy cseppet sem romlik a minőség. A valós életben, ha nagyítasz, akkor azzal minőséget vesztesz, az Apple pedig pont azzal próbálja ezt elérni, hogy a kevésbé éles részeket aprócska, kontrasztos részletekkel tölti fel. Lényegében ezért tűnik úgy, mintha valamiféle szépség effekt lenne a képeinken.

Az Apple hivatalosan továbbra sem reagált a témában, de kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Imi - 2018.10.04. 17:09

    Mi ez a hülyeség? Rengeteg videó van a neten, hogy csak akkor csinálja ezt amikor arcot érzékel, egyébként nem “”csökkenti a zajt””. Egyértelmű, hogy ez direkt ilyen. Valakinek hasznos, valakinek nem, de megint elfelejtettek egy funkciót kikapcsolhatóvá tenni.

Szólj hozzá Te is!