17 embert vettek elő a sorozatos Apple Store rablások miatt

HusztiD 2018.10.04. 13:55 Apple 0 db 106

Apple-Store-Roseville

Az elmúlt hetek folyamán nem egyszer számoltunk be arról, hogy milyen érdekes módon rabolták ki az almások üzleteit. Elsőnek szeptember közepén jött a hír, hogy 24 óra alatt kétszer fosztottak ki egy kaliforniai boltot, majd az elmúlt napokban volt egy olyan eset is, ahol mindösszesen 12 óra alatt raboltak ki kétszer egy Palo Altóban lévő Apple Store-t.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az amerikai hatóságok elfogták a tolvajokat. Jelenleg 17 embert vádolnak a lopás gyanújával, akik összesen 19 különböző államban működtek közre egymással, s szerveztek magas értékű lopásokat. A számítások szerint eddig több, mint egymillió dollár értékben loptak el Apple termékeket.

Fontos megemlíteni, hogy mindegyik betörésnél ugyanazok voltak a módszerek: többen rontottak be egyszerre a boltba, s egyes elkövető egy kapucnis pulóverrel, illetve szemüveggel álcázta magát. Mielőtt kiérkeztek volna a biztonságiak, az elkövetőknek szinte másodperceken belül sikerült meglógniuk a kihelyezett demó termékekkel, annyira gyorsak és ügyesek voltak.

Nyilván lesz még az ügynek folytatása, de egyelőre nem tudni, hogy milyen mértékű büntetésre számíthatnak az elkövetők.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!